Süleyman Soylu’yu zora sokacak fotoğraflar

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2021 Cuma 4:58 pm - Güncelleme: 14 Mayıs 2021 Cuma 8:53 pm

ROJDA ALTINTAŞ-TELE1

Suç örgütü lideri Sedat Peker bilindiği gibi dördüncü videosunu da çekip sosyal medya üzerinden yayınladı. Yeni videoda da, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik ağır suçlama ve iddialarda bulunan Peker, açıklamalarını sürdüreceğini de belirtiyor.

Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ilişkin iddialarını güçlendirmek için bir akrabasının adını vererek, onun aracılık yaptığını ileri sürüyor.. Peker, “Cenazede akrabam Reşat Fazlıoğlu’na ne söyledin? Akrabam Reşat Fazlıoğlu, senin bütün organizasyonlarını yapan kişi değil mi?” diyor.

Bakan Soylu, Peker’in ortaya attığı bütün iddiaları güçlü bir şekilde reddederek, “mafya pisliği” dediği suç örgütü lideri hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Soylu, Peker ile ilişkisinin kanıtlanması halinde “idam” dahil her cezaya razı olacağını da ilan etti. Soylu tüm iddiaları reddetti, ama tartışma büyüdü. Hemen hemen bütün siyasi partiler konuya ilişkin açıklamalar yaptı ve muhalefet İçişleri Bakanı Soylu’yu istifaya çağırdı.

Peker ise, “akrabam” dediği kişi ile Bakan Soylu arasındaki ilişkinin kanıtlanmasının kolay olduğıunu, bunun için telefon sinyallerinin ve HTS kayıtlarının çıkarılmasının yeteceğini iddia ediyor.

Bu arada, Sedat Peker’in “akrabam” dediği, Gaziosmanpaşa’da bir AVM’nin de sahibi olan ve siyasilerle ilişkisi dikkat çeken Reşat  Fazlıoğlu’nun yeğenlerinin hem Soylu ile hem de Peker ile fotoğrafları ortaya çıktı.

Tele 1’in ulaştığı fotoğraflardan biri, AKP’nin Tekirdağ 5. Olağan İl Kongresi’nden.. Soylu o dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapıyor. Fotoğrafta Süleyman Soylu’nun solundaki kişi Peker’in Soylu ile iletişimi sağladığını iddia ettiği Reşat Fazlıoğlu’nun yeğeni Sedat Fazlıoğlu.

Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğu 3 Nisan 2016 yılında Reşat  Fazlıoğlu yeğeni Hakan Fazlıoğlu’nun Gaziosmanpaşa’da kıyılan nikahının şahitliğini de yaptı.

Sedat Peker, Hacı Fazlıoğlu’nu hastanede ziyaret etmişti. Reşat Fazlıoğlu, dönemin Siirt Valisi’ni de ziyaret etmişti.

Fotoğraf, AKP’nin Tekirdağ’da gerçekleştirdiği 5. Olağan İl Kongresi’nden. Soylu o dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapıyordu. Soylu’nun solundaki kişi Peker’in Soylu ile iletişimi iddia ettiği Reşat  Fazlıoğlu’nun yeğeni Sedat Fazlıoğlu.

Sedat Peker Hacı Fazlıoğlu ile birlikte yemekte.

Sedat Peker Sedat Fazlıoğlu ile birlikte.

Süleyman Soylu Sedat Fazlıoğlu ile birlikte.

Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğu 3 Nisan 2016 yılında Reşat Fazlıoğlu yeğeni Hakan Fazlıoğlu’nun Gaziosmanpaşa’da kıyılan nikahının şahitliğini yaptı.

Sedat Peker Hacı Fazlıoğlu’nu hastanede ziyaret etmişti.

Reşat Fazlıoğlu dönemin Siirt Valisi Ali Fuat Atik’i ziyaret etti.

 

Ortada: AKP’li yönetici Cüneyt Yüksel  Sağda: Hacı Fazlıoğlu

ÖMER ÇELİK SUSKUNLUĞUNU KORUYOR

Sedat Peker’in açıklamalarına bir tepki de AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten gelmişti. Soylu’yu savunan Ömer Çelik, tüm iddiaları redderek, “Elinde belge bilgi olan hemen mahkemeye gitsin. Elindeki malzeme sadece illegal/mafyatik tiplerin tezviratları olanlar, bunları kullanarak siyaset yapanlar, sadece kendilerini kullandırıyorlar.” ifadelerini kullanmıştı.

Ömer Çelik’e yanıt ise CHP’li Milletvekili Ali Mahir Başarır’dan geldi. Başarır, Peker’e İstanbul Valiliği kararıyla koruma polisi tahsis edildiğine dair bir belge paylaştı. TELE1’e konuşan Başarır, Sedat Peker’in Soylu’ya neden “Süslü” dediğini ise önümüzdeki günlerde açıklayacağını söyledi.