‘Süleyman Soylu’nun yanıtladığı tek soru’

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2021 Salı 10:30 am - Güncelleme: 25 Mayıs 2021 Salı 10:44 am

Murat Yetkin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun canlı yayında yanıt verdiği tek sorunun ‘İstifa edecek misiniz?’ olduğunu, yanıtın da Erdoğan’a mesaj olduğuna dikkat çekti.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun soruları yanıtlamadığı HaberTürk canlı yayınıyla ilgili ‘İkinci Perde, Soylu’nun yanıtladığı tek soruyla açıldı’ başlıklı bir yazı kaleme aldı.

“Akılda kalan başka şeyler de var elbette, birazdan geleceğiz, ama benim aklımda en çok İçişleri Bakanının gerçekten yanıt verdiği tek soru kaldı” diye yazan Yetkin, şöyle devam etti:

“Defalarca tekrarlanan soru şuydu: istifa edecek misiniz? Bakanın yanıtı ‘Hiç düşünmedim’ oldu. Programı tek cümleye indirgemeye kalkarsak elimizdeki cümle İçişleri Bakanının bütün bu iddialar karşısında istifa etmeyeceği olur. Diğer bütün soru, yanıt ve geçiştirmeleri bu cümle altına yerleştirmeye kalkarsanız bulacağınız ise, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, ‘Ben gitmiyorum, istiyorsanız siz gönderebilirsiniz’ çağrısıdır. Bir başka açıdan da ‘Göndermeyecekseniz bana doğru dürüst sahip çıkın’ çağrısı.”

“İKİNCİ PERDE DÜN AKŞAMKİ YAYINLA AÇILDI”

“Peker videolarını mafya dizilerine benzetenler için söylüyorum, dün akşam Habertürk’teki yayınla ikinci perde açılmış sayılır; hükümet ve AK parti içindeki dengeleri de tartışmaya başlayacağımız perde” ifadesini kullanan Yetkin, gazetecilerin performansını ise şöyle yorumladı:

“Ne programın yöneticisi Kübra Par’ı ne de soru soran gazeteciler Merdan Yanardağ, Mehmet Akif Ersoy, Veyis Ateş, İsmail Saymaz’ı suçlamak lazım beklenen yanıtların alınmaması konusunda. Soru sorulmadı değil. Çoğu soruldu. Ama dediğim gibi karşılarında bir salon siyasetçisi değil Demirel okulunda çekirdekten yetişme bir sokak siyasetçisi vardı. İşin özetini tekrarlayalım. Dünkü programda İçişleri Bakanı Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Ya benim arkamda tam durun ya da gönderin, ben kendiliğimden gitmeyeceğim’ demiş oldu. Bence ikinci perde dün akşamki yayınla açıldı.”

YAZININ TAMAMI 

TIKLAYIN – Soylu’ya tepki yağdı! Gazeteciler sordu Soylu yanıtlamadı

TIKLAYIN – Soylu’dan aynı soruya 5 gün arayla iki farklı yanıt

TIKLAYIN – Süleyman Soylu: İstifa etmeyi hiç düşünmedim

TIKLAYIN – Sedat Peker, Soylu’ya Twitter’dan yanıt verdi

TIKLAYIN – Merdan Yanardağ’dan program sonrası açıklama