Süleyman Soylu’nun ödeyeceği tazminat belli oldu: 1 TL

Yayın tarihi: 18 Kasım 2021 Perşembe 5:58 pm - Güncelleme: 18 Kasım 2021 Perşembe 5:58 pm

Gazeteci Müyesser Yıldız’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında açtığı 1 TL’lik manevi tazminat davasında karar açıklandı. Karara göre, Bakan Soylu’ya 1 TL’lik tazminat cezası verildi.

Müyesser Yıldız, Mayıs 2020 yılında Kars Çemçe bölgesindeki bir operasyonla ilgili yaptığı paylaşımın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef alınmış, “PKK seviciliği” ile suçlanmış ve sosyal medyada yüzlerce ‘trol’ün saldırısına maruz kalmıştı. Bunun üzerine Soylu hakkında suç duyurusunda bulunan Yıldız, üç gün sonra “siyasi ve askeri casusluk” suçlamasıyla gözaltına alınıp tutuklanmış ve 5 ay hapis yatmıştı.

Yıldız’ın Soylu hakkında açtığı manevi tazminat davasının üçüncü celsesi bugün, Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Davaya Yıldız, avukatları ve Soylu’nun Avukatı Uğur Kızılca katıldı. “muyesseryildiz.com”da yer alanlara göre, Soylu’nun Avukatı Kızılca mahkemeye sunduğu dilekçede, “Soylu’nun paylaşımının hakaret değil eleştiri mahiyetinde olduğunu, tanınmış bir gazeteci olan Müyesser Yıldız’ın da eleştirilere katlanma yükümlülüğü bulunduğunu, ayrıca Yıldız’ın gözaltına alınmasıyla Soylu’nun herhangi bir ilgisinin bulunmadığını” savunup, açılan bu davadan dolayı Yıldız’ın disiplin para cezasına çarptırılmasını istedi.

Duruşmada konuşan Müyesser Yıldız, “Yıllardır gazetecilik yapıyorum. PKK terör örgütü kırmızı çizgimdir. Buna karşılık yapılan paylaşım ve yakıştırma çok ağırıma gitti, incindim. Karşı tarafın iddia ettiği gibi, 1 TL’lik dava açmamdaki amaç, hakaret değildir. Sadece haklılığımın tespiti ve maddi beklentim olmadığı için bu miktarı belirledim” dedi.

Beyanların ardından Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi, açılan davanın kabulüyle, 1 TL’lik manevi tazminatın davalı Süleyman Soylu tarafından, paylaşımın yapıldığı 18 Mayıs 2020 tarihinden itibaren yasal faizi ile ödenmesine, istinaf yolu açık olmak üzere karar verildiğini bildirdi.

Davutoğlu’ndan Soylu ve Ruhsar Pekcan çıkışı