Süleyman Soylu’dan ‘vergi ödemedi’ iddiasına cevap: Şirket 2023 Mayıs’a kadar hiçbir işlem yapmadı

Yayın tarihi: 25 Haziran 2024 Salı 9:54 pm - Güncelleme: 25 Haziran 2024 Salı 10:00 pm

AKP Milletvekili Süleyman Soylu, sigorta şirketinin vergi ödemediği iddiasıyla ilgili İftiralarınız için hukuk önünde hesap vermekten kurtulamayacaksınız” açıklamasını yaptı.

AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, kendisi ve oğluna ait sigorta şirketiyle ilgili iddia hakkında açıklama yaptı.

Bora Erdin, Flash Haber sitesindeki yazısında Süleyman Soylu ve oğlu Engin Levent Soylu ait olan ve 2021 yılında kurulan Esigortan Sigorta Acentelik Hizmetleri şirketinin, 3 yılda sermayesini yüzde 4900 artırdığı fakat hiç vergi ödemediğini belirtmişti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Soylu, “Yine yeni bir iftira ve yalanla karşı karşıyayız. Tamamen yalanlardan oluşan bu iftira iyi oldu… Konu Süleyman Soylu olunca, yalanın altına yeminli düşmanlar ve sponsorlu işbirlikçiler hemen doluşsunlar. Şimdi detaylar geliyor” ifadelerini kullandı.

Daha sonra “İftiralara Cevap, İftiracılara Kötü Haber” başlıklı bir açıklama yayınlayan Süleyman Soylu, “30 yıldır ailemiz sigortacı. Müşterilerimizle ve ana sigorta şirketleriyle tek bir ayıplı işimiz olmadı. Bahsedilen Esigortan 2021’de dijitalde (E-ticaret) hizmet vermek üzere kuruldu. 2021, 2022 ve 2023 Mayıs’a kadar hiçbir işlem yapmadı. Sadece yatırım yaptı. Dolayısıyla gelir olmadığı için vergi de olmaz” dedi.

“Dijital platformu da denemeler hariç 2024 yılında başladı” diyen Soylu, şöyle devam etti:

“Esigortadan’da yazılım, ayrıca personel eğitimi ve altyapı yatırımları üç yıl boyunca devam etti. Engin Sigorta ve Esigortan’da toplam çalışan sayısı 60, 2022 ve 2023 ödediği muhtasar ve SGK 11 MİLYON LİRA. Engin Sigorta’ya ait ödenen vergilere de aynı platformdan bakabilirsiniz. Belki yayınlarsınız da…

Not: Gerçek rakamları yayınlasanız da, attığınız yalan tweetleri silseniz de iftiralarınız için hukuk önünde hesap vermekten kurtulamayacaksınız. Maalesef…”

ERDİN’DEN YANIT: UMARIM BU SORULARIMA DA BU HIZDA CEVAP ALABİLİRİM

Erdin ise Soylu’nun açıklamasına ilişkin yarın yeni bir yazı kaleme alacağını söyleyerek “Bazı sorularım da olacak. Umarım bu sorularıma da bu hızda cevap alabilirim” dedi.

Kaynak: TELE1