Süleyman Soylu’dan ‘Sokağa çıkma yasağı’ açıklaması

Yayın tarihi: 25 Mart 2020 Çarşamba 12:19 pm - Güncelleme: 25 Mart 2020 Çarşamba 12:51 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı?” sorusuna cevap verdi. Soylu “Süreç farklı bir noktaya giderse farklı tedbirler alınabilir” dedi.

TV 24’de gündeme ilişkin açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Soylu, önemli açıklamalar yaptı. Koronavirüse ilişkin alınan tedbirler hakkında bilgi veren Bakan Soylu sokağa çıkma yasağı hakkında da bilgi verdi.

İstanbul’un hangi ilçeleri karantina sürecine daha çok uydu? İşte sonuçlar…

Süleyman Soylu “Bu bir süreç. Vatandaşımız aldığımız kararlara uyuyor. Hastalığın yaygınlaşması ve süreci hep birlikte izliyoruz. Salgınla ilgili ortaya çıkan süreci Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ve diğer kurumlarımızla değerlendiriyoruz. Aldığımız tedbirlere vatandaşımız uyuyor. Bir üst tedbirler değerlendiriliyor. Birkaç tane daha almamız gereken tedbir var. Atacağımız adımlar var. Vatandaşlarımız kendi OHAL’ini ilan ederse bu konuda daha üst bir tedbir almaya şimdilik gerek olmayabilir. Ama süreç başka bir noktaya giderse farklı tedbirler alınması gerekebilir. Sokağa çıkma yasağından önce uygulayabileceğimiz tedbirler var.” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs ile mücadelede son durumu paylaştı. Bakan Soylu, “65 yaş üzeri vatandaşlarımıza hizmet veren Vefa Sosyal Destek Grupları’na sabah 09.00 itibarıyla gelen talep sayısı 239 bin 984. Bunların 239 bin 407’sine ulaşıldı” dedi.

410 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Soylu, sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlarla ilgili soruşturmalarla ilgi de rakam verdi.

Bakan Soylu, son bir haftada sosyal medyada provokatif paylaşım yapan bin 748 hesap tespit edildiğini ifade etti. Soylu, bunların yüzde 65’i terör örgütleri ile bağlantılı olduğuna dikkat çekti. Soylu, provokatif paylaşım yapan 410 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.