Soylu’dan muhabirin İmamoğlu sorusuna yanıt: Ben dünyanın en kötü adamıyım

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2021 Cuma 12:46 pm - Güncelleme: 2 Temmuz 2021 Cuma 5:10 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Vakfı’nın kurban bağışı kampanyasına itirazın nedenini açıklayamayarak, “Bana dönük o kadar itham var ki ben dünyanın en kötü adamıyım” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Vakfı’nın kurban bağışı kampanyasına izin verilmediği için isyan etmiş, “132 bin aileye bu kötülüğü neden yapıyorsunuz?” diye sormuştu. Kamuoyunda oluşan tepkiler sonrası AKP iktidarı geri adım atarak kampanyaya izin verildiğini duyurdu. Konuyla ilgili gazetecilerin soruna İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bana dönük o kadar itham var ki ben dünyanın en kötü adamıyım” diye yanıt verdi. Soylu, kampanyaya itirazın cevabını ise yanıtlamadı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gölbaşı Vilayetler Evi’nde katıldığı “Yarın Çok Genç Olacak Projesi” programının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

“EVET BEN DÜNYANIN EN KÖTÜ ADAMIYIM”

Soylu program çıkışında Ekrem İmamoğlu’nun sözlerinin sorulması üzerine, “Evet, ben dünyanın en kötü adamıyım” diye konuştu.

İLGİLİ HABER| İmamoğlu isyan etti, bakanlıktan ‘izin’ çıktı

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Vakfı’nın kurban bağışı toplamak için devletten izin talep ettiğini, ancak hiçbir gerekçe sunulmadan talebin reddedildiğini söyledi.

İmamoğlu sosyal medya hesabından “132 bin aileye bu kötülüğü neden yapıyorsunuz? Aklını, vicdanını, insanlığını yitirmemiş devlet görevlilerine sesleniyorum; bu yanlıştan bir an önce dönmelisiniz” notunun yer aldığı bir video paylaşarak “132 bin aileye bu kötülüğü yapıyorsunuz. Çok ama çok düşündürücü. Bu engellemeye rağmen ben yola çıkmayı istedim ama endişe duydum. Bu endişe ya da korku kimseden değil. Bağış almaya başlayınca daha önce olduğu gibi hesapların bloke edilebilecek olması. Onunla da mücadele ederiz ama bu sefer durum farklı. Bağışçı vatandaşlarımızın kurban ibadetlerini yerine getirememiş olması beni çok derinden düşündürdü. Biz inançlı insanlarız. Tam da böyle bir engele vesile olmaktan elbette çok korkarız. Kimseyle kavga etme, dirsek savaşı yapmak bir derdimiz yok. Hala umutlu olmak istiyorum. Bu bir kişinin kararının gözden geçirilmesini ve devletimizin doğruyu bulmasını arzu ediyorum. Gelin, İçişleri Bakanı’nın 132 bin 50 ailemizi üzecek kararını ortadan kaldırtın. Devletimizin tüm birimlerine, kurumlarına, vicdan sahibi yöneticilerine sesleniyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, gelin inancımızın ve insanlığın yanında durun. Her şeyi siyasete bir şekilde karıştırmaktan vazgeçin.” çağrısında bulundu.

AKP’DEN GERİ ADIM

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Vakfı’nın kurban bağışı kampanyasına izin verilmediğine ilişkin açıklaması tartışılmaya devam ederken, İçişleri Bakanlığı’ndan geri adım geldi. Bakanlık şu açıklamayı yaptı:

“Merkezi İstanbul ilinde faaliyet gösteren İstanbul Vakfı’nın Kurban Bayramı Yardım Toplama Kampanyası kapsamındaki izin talebi, İstanbul Valiliği’nde tarafımıza iletilmiş olup, yapılan değerlendirmeler neticesinde uygunluk derecesinde söz konusu vakfın talebine izin verilmiştir.”