Süleyman Soylu’dan Konya katliamı açıklaması

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2021 Cuma 11:39 pm - Güncelleme: 30 Temmuz 2021 Cuma 11:40 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya’daki katliama ilişkin yaptığı açıklamada “Etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmelerin tamamı hem istismara, hem provokasyona, hem de bu ülkenin birliğine yönelik bir anlayışın kendisidir.İnşallah katilin yakalanma haberini verebilmek nasip olur.” ifadelerini kullanarak başsağlığı dileklerinde bulundu.

Konya’da bir eve yapılan silahlı saldırı sonucu 7 kişinin hayatını kaybettiği olayam ilişkin konuşan Bakan Soylu, şunları söyledi:

“2010 yılında bugünkü eylemi gerçekleştirenin yine silah çekmesi söz konusu. 11 yıldır maalesef devam eden bir şey. Ne kadar bir cinnet hali ne kadar sapkın bir anlayış ve ne kadar insanlık dışı bir davranış ki, 11 yıldır bu husumet devam ediyor. Şunu ifade etmek istiyorum bu ülkede bu ülkenin birliğinin ortadan kalkmasına yönelik her saldırı, bilinmelidir ki bizim birliğimizi beraberliğimizi daha çok artıracaktır. Allah rahmet eylesin, sabır diliyorum. İnşallah en yakın zamanda katilin adalete teslim olduğu haberini verebilme fırsatı olabilir düşüncesindeyim.”