Süleyman Soylu’dan itiraf gibi ‘gelir’ açıklaması

Yayın tarihi: 29 Aralık 2019 Pazar 11:18 am - Güncelleme: 29 Aralık 2019 Pazar 11:18 am

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı Karadeniz Vakfı Genel Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, 7 yıldır kişi başına düşen gelir seviyesinin aynı olduğunu vurgulayarak, “Bugünkü gelir seviyemiz yine 10 bin-10 bin 500 dolar. Peki ne değişti de biz 6-7 yıl evvel kişi başına gelir seviyemiz benzer oranda olmasına rağmen bugün bunları yapabiliyoruz? Türkiye stratejik bir güç haline geldi, tam anlamıyla” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karadeniz Vakfı Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, Türkiye’nin nereden nereye gelindiğinin değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti.Türkiye’nin 2012’de S-400 alabilme kabiliyetine sahip olmadığını dile getiren Soylu, şöyle devam etti:

“7 YILDIR KİŞİ BAŞINA DÜŞEN GELİR DEĞİŞMEDİ”

“Bu konuda bir söz bile söyleyemezdik. S-400 bizim için önemli midir? Kendini korumak isteyen her ülke için önemlidir. Bize neleri yapmaya çalıştıklarını ve neleri reva gördükleri apaçık ortadaydı. Biz bundan 6-7 yıl evvel terör koridoru dediğimiz Afrin’den Cerablus’a kadar, Azez’e kadar, Tel Abyad’a kadar girebilme imkanına Amerika’ya, Rusya’ya rağmen sahip olabilir miydik? Bilesiniz ki olamazdık. O gün kişi başına gelir seviyemiz 10 bin-10 bin 500 dolardı. Bugünkü gelir seviyemiz yine 10 bin-10 bin 500 dolar. Peki ne değişti de biz 6-7 yıl evvel kişi başına gelir seviyemiz benzer oranda olmasına rağmen bugün bunları yapabiliyoruz? Türkiye stratejik bir güç haline geldi, tam anlamıyla.”