Süleyman Soylu’dan Furkan Vakfı açıklaması: Tahrik var

Yayın tarihi: 21 Mart 2022 Pazartesi 10:48 pm - Güncelleme: 22 Mart 2022 Salı 1:24 am

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir TV programında Adana’da Furkan Vakfı’na yapılan polis müdahalesi hakkında konuştu. Bakan Soylu, polisin cop kullanmasını en son tercih ettiğini belirterek, “Alparslan Kuytul’un kökü dışarıda bir adamdır” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tvnet’e konuk oldu. Bakan Soylu, sosyal medyada Furkan Vakfı üyelerinin gördüğü polis müdahalesi hakkında açıklamalarda bulundu. Soylu, sosyal medyadaki paylaşımların yüzde 50’nin bot hesaplar olduğunu iddia ederek, “Geri kalanının yüzde 50’si muhalif gruplar, bir kısmı da FETÖ’cüler” dedi. Bakan Soylu, Kuytulcular olarak ifade edilen Furkan Vakfı üyelerinin para kaçırdığı iddiasıyla bir kişiyi kaçırarak işkence ettiğini öne sürdü. Soylu, 12 gün boyunca emniyet güçlerinin kaçırılan şahsı aradıklarını belirterek, “Çok sıkıştırınca  bunu serbest bırakmak zorunda kaldılar. İş yargıya intikal etti ve 7 kişi tutuklandı” dedi.

Süleyman Soylu, Furkan Vakfı üyelerinin  dini grup kimlikleri ötesinde siyasi kimlikleri öne çıkaran bir motivasyon olduğunu belirterek, “Bu arkadaşlar polisi tahrik etmek için kadınları ve çocukları öne sürüyorlar. Tahrik için tükürüp hakaret ediyorlar sonra kameraya çekiyorlar.” dedi.

Soylu, polisin cop kullanmasının en son kullanılacak bir  hadise olduğunu belirterek, “Ancak bunları tahrik çok yüksek bir tahriktir. Alparslan Kuytul kökü dışarıda bir adam.” dedi.

 

SOYLU’DAN HACIYATMAZ BENZETMESİ

Bakan Soylu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı Türkiye’nin FETÖ’ye teslim olacağını iddia etti. Soylu şunları söyledi:

“Tayyip Erdoğan olmasaydı adımın Süleyman olduğu gibi  buraya yazıyorum Türkiye FETÖ’ye teslim olurdu. Türki cumhuriyetlerden bir dışişleri bakanı ziyaret ettiğinde söyledim ‘sizin orada bundan çok var’. Şöyle düşün dedim ‘ Bu coğrafyada devletlerimizi yıkmışlar tekrar kalkmışız’. Hacıyatmaz var ya vuruyorsun eski haline geri geliyor. Aynen biz de eski halimize gelmişiz.”

 

 

Furkan Vakfı’na yapılan sert müdahaleye AKP’li vekillerden tepki: Vahşet