Süleyman Soylu’dan ‘dokunulmazlığımı kaldırın’ başvurusu

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2024 Perşembe 9:16 am - Güncelleme: 1 Ağustos 2024 Perşembe 9:42 am

İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu, dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM Başkanlığı’na dilekçe verdi.

Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan haberlere ilişkin yanıt vermiş ve “Cumhuriyet Gazetesi, baronluğumu ispat etmezseniz namertsiniz. Size yakında bir imkan daha vereceğim. Dokunulmazlığımın kalkması için TBMM’ye müracaat edeceğim” açıklamalarında bulunmuştu.

BAŞVURU YAPTI

Soylu dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis Başkanlığı’na başvuruda bulundu. Soylu, 26 Temmuz Cuma günü TBMM Başkanlığına dilekçeyle başvurarak yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi. Soylu, dilekçesinde, 40 yıldır siyasette yer aldığını ve bu süre içerisinde farklı görevlerde bulunduğunu belirtti.

Süleyman Soylu dokunulmazlığının kaldırılması için başvuru yapıyor

Soylu açıklamasında şunları kaydetti:

“Halihazırda üyesi olmaktan onur duyduğum Gazi Meclis’imizin çatısı altında da milletimizi temsil ve hizmet ifasıyla, milletvekilliği görevimi yaparken, hükümetlerimizi, İçişleri Bakanı olarak görev yaptığımız dönemi, şahsımı ve birlikte görev yaptığımız arkadaşlarımızı hedef alan ve devletimizin itibarını ayaklar altına almak isteyen dahili ve harici menşeli çok sayıda mesnetsiz, tamamen iftiraya dayalı, manipülatif ve çoğu benzer mahfillerden üretilen organize ve sistematik karalamalarla karşı karşıya kalmış bulunmaktayız”

 

Kaynak: AA