Süleyman Soylu yaptığı açıklamayla, Fahrettin Koca’yı böyle yalanladı!

Yayın tarihi: 26 Mart 2020 Perşembe 1:47 pm - Güncelleme: 26 Mart 2020 Perşembe 1:48 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal izolasyon hakkında yaptığı açıklamalar birbirini tutmadı.

A Haber’de açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu, “Sağlık sistemi ile kamu düzenini ayakta kalması önemli Doğu ve Güneydoğu’da izolasyona dair aldığımız rakamlarda sıkıntı var. Ankara, İstanbul, İzmir’de şehir çekilmiş durumda” ifadeleri kullandı.

Türkiye’de koronavirüs kaynaklı ölüm sayısı 59’a, vaka sayısı 2433’e yükseldi!

Oysa Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal izolasyon hakkında “Anadolu’da büyük ölçüde sağlanıyor ama İstanbul’u tutamıyoruz. İstanbul’u görüyorsunuz” açıklamasını yapmıştı.

‘EN SERT TEDBİR YASAKLA OLABİLİR’

Ahmet Hakan’ın köşesinde yazdığına göre Koca “Herkesin evinde izole olması gerekiyor. Bunun sağlanması lazım. Bunun ciddiye alınması gerekir. En sert tedbir yasakla olabilir. Ama ille de devletin böyle bir yasak getirmesi mi gerekir? Hepimiz bu izolasyonu sağlayabiliriz. Bunun sağlanması için çağrılarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu’ya göre üç büyükşehir İstanbul, Ankara ve İzmir’de halk evlerinde kalırken, Fahrettin Koca’ya göre Anadolu şehirlerinde sorun yok ancak İstanbul’da vatandaşlar sokaklarda.