Süleyman Soylu, İsmet İnönü’ye ‘darbeci’ dedi

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 1:21 pm - Güncelleme: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 2:25 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk siyasi tarihinde idam edilen ilk başbakan olan Adnan Menderes için Aydın’da düzenlenen forumda Milli Mücadele’nin önemli komutanlarından İsmet İnönü’yü hedef aldı. Soylu burada yaptığı konuşmada İnönü’yü darbecilik ile suçladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aydın’ın Koçarlı ilçesindeki Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nde “Demokrasiye Geçişin 72. yılında Adnan Menderes ve Türkiye Demokrasi Tarihi Forumu”na katıldı. Soylu, burada yaptığı konuşmada Milli Mücadele’nin en önemli komutanları arasında yer alan Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü hedef aldı.

“BU ATATÜRK’ÜN CHP’Sİ DEĞİL”

CHP için arkadaşlarının dönem dönem, “Bu Atatürk’ün CHP’si değil” dediğini aktaran Soylu, şunları söyledi:

“Fakat orada keserler. Peki bu kimin CHP’si? Bu İsmet İnönü’nün CHP’sidir. O gün darbeyi yapan da İsmet İnönü’nün CHP’sidir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin rengini, kanını, suyunu, sinirini, duygusunu veren de İsmet İnönü’nün CHP’sidir. Bugün kurulduğu tarihle bugün arasında hiçbir benzerlik söz konusu değildir.”

“İsmet İnönü’yü iyi anlamadan, onun yaptıklarına ve bıraktıklarına iyi bakmadan, Türkiye demokrasiyle buluşamaz. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin ortaya koymuş olduğu, daha doğrusu bir muhalefet tarzının ortaya koymuş olduğu bütün süreçlerin ruhunu, cümlelerini, psikolojik harekat tarzını ve tablosunu resmetmiştir ve hala o çizgiden devam edilmektedir”

Ümit Özdağ’dan Süleyman Soylu’ya: Görevin bittiğinde tutuklanacaksın