Süleyman Soylu isim vermeden Ümit Özdağ’ı hedef aldı

Yayın tarihi: 13 Nisan 2022 Çarşamba 11:10 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2022 Perşembe 1:10 am

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, isim vermeden Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ’ı hedef aldı. Bakan soylu, “Türkiye’de, göçmen politikası ve göç politikası üzerinden siyaset yapan, oy devşirmeye çalışanlar sefildirler” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sık sık Türkiye’deki düzensiz sığınmacılar ve sığınmacıların  ülkedeki sosyal soruları hakkındaki çıkışları ile gündeme geliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sığınmacıları ‘gerekirse zorla’ göndereceğini ifade eden Ümit Özdağ’ı  isim vermeden aldı.

Süleyman Soylu, Gölbaşı Vilayetler Evi’nde Bakanlık Birim Amirleri ve Göç İdaresi Başkanlığı personeli ile iftar programına katıldı. Programda Soylu, “Türkiye’de, göçmen politikası ve göç politikası üzerinden siyaset yapan, oy devşirmeye çalışanlar sefildirler” dedi. Süleyman Soylu’nun konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle:

19 BİN SURİYELİ ASAYİŞ SORUNLARI SEBEBİYLE ÇIKIŞI SAĞLANDI

“Göç idaresi başkanlığı verilerine göre bu dönemde Türkiye’deki geçici koruma altındaki Suriyeli sayısı 220 binden 3,5 milyona yükselmiştir. Eşine az rastlanan bir yoğunlukta kitlesel göçe maruz kalan Türkiye bu dönemde attığı adımlarla süreci sosyal ekonomik veya güvenlik noktasında herhangidir zafiyete mahal vermeden yönetebilmiştir.Bakan Soylu: 2016’dan bugüne kadar 19 bin 336 Suriyelinin de asayiş sorunları sebebiyle ülkeden çıkışı sağlandı. 2020 yılında Avrupa’da sınır dışı başarı oranı yüzde 18, bizde geri gönderme yakaladıklarımızın yüzde 40 olarak kayıtlara geçmiştir. Ve 2022 yılında, geçen yılın aynı dönemine göre sınır dışı başarı oranı yüzde 73 artışla yüzde 41.2 olmuş, sayı da 20 bin 636 olarak gerçekleşmiştir.”

 

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN SOYLU’YA: TARİH BU SEFİLLERİ MAHKUM EDECEKTİR

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, Twitter hesabından Bakan Soylu’nun açıklamalarına cevap verdi. Özdağ, “Soylu, “Türkiye’de göçmen politikası üzerinden siyaset yapanlar sefillerdir” demiş. Oysa sefil olanlar, Türkiye’yi 8 milyon kaçak ve sığınmacı ile doldurup, ülkemizin geleceğini tehdit altında bırakanlardır. Ve tarih bu sefilleri mahkum edecektir.” dedi.

Ümit Özdağ, Süleyman Soylu’nun mültecilerle ilgili sözlerine tepki gösterdi