Süleyman Soylu bunun da izini sürecek mi?

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2020 Çarşamba 10:48 am - Güncelleme: 2 Temmuz 2020 Perşembe 8:37 am

Küçükçekmece Belediyesi’nin AKP’li Meclis üyesi Hamza Gönenç’in skandal paylaşımları ortaya çıktı. Muhalif siyasetçileri montajlanmış bir fotoğrafla hedef gösteren Gönenç’in, LGBTİ+ bireylere yönelik nefret söylemleri kullandığı görüldü.

Küçükçekmece Belediyesi’nin AKP’li Meclis üyesi Hamza Gönenç, CHP, HDP ve İYİ Partili siyasetçilerin Fethullah Gülen ve Abdullah Öcalan ile aynı karede olduğu bir photoshop görselini paylaştı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Gönenç’in paylaşımına tepki gösterirken, “Terör örgütü üyeleriyle fotoğraftaki siyasetçileri sadece photoshop ile yan yana getirebilirsiniz” dedi.

Esra Albayrak’ı hedef alan çirkin twitler! Süleyman Soylu: Sabaha kadar iz sürdük ve…

‘MECZUP’

Kaftancıoğlu, “AKP’nin Küçükçekmece Meclis üyesi Hamza Gönenç isimli meczup photoshoplu bir fotoğraf paylaşmış. Yasal süreç elbette başlatılacak ancak dikkat çekmek istediğim asıl husus terör örgütü üyeleriyle fotoğraftaki siyasetçileri sadece photoshopla yan yana getirebilirsiniz. Anlatabildim mi?” ifadelerini kullandı.

Canan Kaftancıoğlu’ndan Esra Albayrak’a yapılan saldırıya çok sert tepki

İYİ PARTİ DAVA AÇACAK

Küçükçekmece İYİ Parti İlçe Başkanlığı yöneticileri de AKP’li Meclis Üyesi Hamza Gönenç hakkında hakaret davası açılacağını duyurdu.

İYİ Parti İdare Kurulu üyesi Ersin Beyaz, Esra Albayrak’a yönelik sözlerin herkes tarafından kınandığını hatırlatarak, “Bu ahlaksız için de aynı duyarlılık gösterilmeli; AKP ve Küçükçekmece belediye meclisinden atılmalıdır. Anlayacağı dil dahil hemen her alanda gerekli girişimlerde bulunacağız” dedi.

 

İBB BAŞKANINA HAKARET: ZAVALLI VE BASİT

Öte yandan Gönenç’in ilk skandal paylaşımının bu olmadığı ortaya çıktı. Gönenç, daha önce de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik hakaret ederek, “zavallı” ve “BASit” kelimelerini kullandı. Gönenç, sosyal medya hesabından İmamoğlu’na, “İBB Başkanı olan zavallı, Dedem Fatih Sultan Mehmet Han’ın türbesine tekme atışını affettirmek için yine bir tiyatro çevirmiş. Bunlar basİT hareketler İBB Başkanı…” yazdı.

LGBTİ+ BİREYLERİ DE HEDEF ALDI

Gönenç’in, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in gökkuşağı bayraklı fotoğrafını paylaşıp, LGBTİ+ bireyleri hedef aldığı paylaşımları da ortaya çıktı.

Bağırsağından şişe çıkan gençten akıl almaz açıklama

INTERPOL tarafından aranan 4 cihatçı Kilis’te yakalandı