Şule Çet davasında ‘İntihar etmedi’ raporu veren Prof. Taner’in şüpheli ölümü

Yayın tarihi: 11 Aralık 2020 Cuma 12:28 am - Güncelleme: 11 Aralık 2020 Cuma 9:43 am

Şule Çet davasındaki raporda bilirkişi olarak yer alan Prof. Dr. Mustafa Ender Taner evinde asılı olarak ölü bulundu. Profesör Taner Şule Çet davasında ‘İntihar etmedi’ raporu veren üç kişiden biriydi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı‘nda Prof. Dr. ve Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapan, Prof. Dr. Mustafa Ender Taner Ankara’nın Çankaya ilçesindeki evinde ölü bulundu.

ŞULE ÇET DAVASINDA BİLİRKİŞİ OLARAK YER ALMIŞTI

49 yaşındaki Prof. Dr. Mustafa Ender Taner’in kesin ölüm sebebi otopsi sonucu belirlenecek. Taner’in Şule Çet davasında maktul Çet’in psikolojik durumu hakkında davanın seyrine etki edebilecek tespitler içeren raporda da bilirkişi olarak yer almıştı.

‘ŞULE ÇET İNTİHAR ETMEDİ’ RAPORU

Prof. Dr. Mustafa Ender Taner, Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet’in 29 Mayıs 2018 tarihinde lüks plazanın 20’nci katından düşerek ölmesiyle ilgili davada bilirkişi olarak yer almıştı. İntihar ettiği ileri sürülen Şule Çet’in ölümüyle ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda genç kızın intihar edebileceğine dair dosyada he hangi bir bilgi ve gözlemin bulunmadığı belirtildi. Söz konusu raporda, Prof. Dr. Taner’in dışında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda iki profesörün daha imzası bulunuyor.