Şükrü Genç Özgür Özel’in “çekil” çağrısına yanıt verdi!

Yayın tarihi: 28 Mart 2024 Perşembe 4:10 pm - Güncelleme: 28 Mart 2024 Perşembe 4:10 pm

Haber: Özlem Aktürk

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sarıyer’de bağımsız aday olan Şükrü Genç’e “adaylıktan çekil” çağrısında bulundu. Özel’in çağrısına yanıt veren Genç, “Çekilmek söz konusu değil” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’un Sarıyer ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında Sarıyer Belediye Başkanı ve bağımsız Sarıyer Belediye Başkan Adayı Şükrü Genç’e çağrı yaptı. Özel, “Şimdi iş geldi son 4 güne. Kapıda AK Parti tehlikesi, kazanma ihtimali sıfır. Oktay Aksu kazanıyor, AK Parti tehdit ediyor. Eğer, gerçekten bu partiye gönül verdiysen bugün yarın açıklamanı yaparsın, çekilirsin. Pazartesi günü gelirim, rozetimi kendim takarım. Yok, şimdi çekilmeden, pazarı getirdin, bize korkulu rüyayı gördürttün, pazar günü seçimi kazandık, ondan sonra döneyim. Kusura bakma, affedemeyiz” dedi.

Özel’in “çekil” çağrısına yanıt veren Genç, TELE1’e konuştu.

Genç şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet Halk Partisi’nde rozetler bir kişinin kararı ile çıkıyorsa adayın nasıl belirlendiği de ortaya çıktı. Bu dava artık Sarıyer’in, Sarıyer halkının olmuştur. Buna Sarıyer halkı karar verir. Sokakta bana, ‘başkanım çekilme bu davayı kazanmak zorundayız’ diyorlar. Pazartesi günü oturup karar veririz. Sarıyer halkı şu an seçimi alıyor. Kendi başkanını seçiyor. Dolayısıyla buradan çekilmek söz konusu değil. Cumhuriyet Halk Partisi zor durumda kaldı. Gerçekten çok yıprandı. Bunun kaynağı belli. Bence adayı geri çeksinler hiç zorlanmadan alalım. Zaten zorlanmıyoruz. Sarıyer halkı bir demokrasi sınavı veriyor.”

Kaynak: HABER MERKEZİ