Şükrü Ersoy Marmara’daki depremi değerlendirdi: Enteresan yerlerden birisi

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2024 Cumartesi 12:03 pm - Güncelleme: 20 Temmuz 2024 Cumartesi 12:03 pm

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara Denizi’nde meydana gelen depreme ilişkin değindirmede bulundu. Ersoy, dikkat edilmesine dikkat çekerken, “Burası enteresan yerlerden birisi” dedi.

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Marmara Denizi Balıkesir açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem oldu. Saat 22:26’da meydana gelen depremin derinliği 7.18 kilometre olarak ölçüldü.

Kandilli Rasathanesi ise saat 22:26’da meydana gelen depremin merkez üssünü Güzelköy Açıkları-Tekirdağ (Marmara Denizi) olarak kaydetti. Kandilli Rasathanesi verilerine göre depremin büyüklüğü 4,4 olarak aktarılırken derinlik 4 kilometre olarak ölçüldü.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN Türk’te deprem hakkında değerlendirmede bulundu.

Ersoy, şu ifadeleri kullandı:

Depremin yerine özellikle baktım. Tam Kuzey Anadolu fayının üzerine düşmüyor. Güney Marmara’yla burası arasında bazı depremler olabiliyor. Hemen kuzeyinde Gaziköy var. Asıl Kuzey Anadolu fayı oradan geçiyor. Tabii deprem dairesel yayıldığı için o bölgelerde Balıkesir’de hissedilmiş. Sanıyorum Tekirdağ ve Çanakkale’de de hissedilmiş. Büyük bir deprem değil ama insanlar bu depremleri hissettiklerinde korkmuş olabilirler. Bu depremler çok sığ depremler. Dolayısıyla zemine biraz yakınsa, yapı stoğu da uygunsa biraz hissedebilirler. Burada Kuzey ve Güney yönleri olarak bir hareketlilik var. Burası enteresan yerlerden birisi. Dikkat edilmesi gerekiyor.

Naci Görür Marmara’daki depremi yorumladı

Kaynak: HABER MERKEZİ