Süha Derbent’in “Harmoni” sergisi kapılarını açıyor!

Yayın tarihi: 11 Nisan 2023 Salı 4:21 pm - Güncelleme: 11 Nisan 2023 Salı 4:34 pm

Dünyaca tanınan fotoğraf sanatçısı Süha Derbent‘in “Harmoni” sergisi 12 Nisan’da sanatseverler ile buluşacak. “Harmoni” Maximum Uniq Hall’de 12 Nisan-19 Mayıs tarihleri arasında sergilenecek.

Kişisel arşivinde 2 milyondan fazla fotoğraf yer alan, 40 yılı aşkın zamandır seyahat ve vahşi yaşam fotoğrafçılığı alanında adından dünya çapında bahsedilen Süha Derbent, “Harmoni” adlı sergisi ile 12 Nisan – 19 Mayıs tarihleri arasında Maximum Uniq Hall’de, sanatseverler ile buluşacak.

Bir timsahın dişleri en önemli silahıdır… Süha Derbent’in vahşi yaşam fotoğrafları

“Afrika’yı görmek, doğayı ve hayvanları izlemek aslında, insanın özüne ve kendine yaptığı bir yolculuktur” diyen Süha Derbent, “Harmoni” sergisini şu sözleriyle anlatıyor:

“Milyonlarca yıldır varlığını sürdüren ve kusursuz bir döngüye ve uyuma sahip olan doğayı yenmeye çalışmak yerine, uyum içerisinde olmayı öğrenmemiz ve bunu sürdürülebilir kılmamız gerekiyor. Doğada yaşayan tüm canlılarla eşit büyüklükte bir parça olduğumuzu, eşit haklara sahip olduğumuzu ve onlardan daha önemli olmadığımızı kabul etmeliyiz. Bugün, bazı türlerin (tükettiğimiz için) sadece fotoğraflarını gösterebiliyoruz çocuklarımıza. Hepsi birden tükendiğinde, sadece fotoğraflarını gösterebileceğimiz bir gün olmayacak. Çünkü o gün biz de tükenmiş olacağız. Doğayı tüketerek varlığını sürdürebileceğini düşünmek, insana özgü adım adım intihar etme yöntemidir. İşte tam da bu nedenle adı ‘Harmoni’ olan bu sergide, sizler Afrika doğası ve bölgenin farklı yerlerinde yaşayan insanların portrelerini izlerken bu uyuma dikkat çekmeyi umuyorum”

“The Willd Side of KENYA’nın Yaban Yüzü”, “Yüz Yüze” adlı kitapları bulunan Süha Derbent’in Maximum Uniq Hall Fuaye alanında 12 Nisan’da izleyicilere kapılarını açacak olan HARMONİ adlı sergisi, 19 Mayıs 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.