Sudan’da Türk tahliye uçağına ateş açıldı!

Yayın tarihi: 28 Nisan 2023 Cuma 10:42 am - Güncelleme: 28 Nisan 2023 Cuma 10:58 am

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Sudan’daki çatışmalar sebebiyle ilkede mahsur kalan Türk vatandaşlarını tahliye etmek için gönderilen uçağa ateş açıldığını açıkladı.

Sudan’da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında 15 Nisan’dan bu yana ülke genelinde çatışmalar sürüyor. Ramazan Bayramı’nda yapılan ateşkesin bile bozulduğu çatışmalarda gün geçtikçe ölü sayısı artıyor.

500’den fazla kişinin öldüğü ülkede yaşan Türk vatandaşları, tahliye edilmeye önceki gün başlandı.

Reuters haber ajansı, Türk vatandaşlarını tahliye etmek üzere Wadi Seyidna’da bulunan uçağa, HDK tarafından ateş açıldığını duyurdu. Ajans, olayda bir uçuş görevlisinin yaralandığını da iddia etti.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Reuters’ın ateş açılma haberini doğruladı. Bakanlık, mahsur kalan yurttaşları tahliye eden C-130 uçağına hafif ateş açıldığını bildirdi. MSB, herhangi bir personelinin de yaralanmadığını açıkladı. Uçağın emniyetle indiğini bildiren MSB, şunları kaydetti:

Çatışmaların devam ettiği Sudan’da mahsur kalan vatandaşlarımızı tahliye görevi için Wadi Sayidna’ya giden C-130 tahliye uçağımıza hafif silahla ateş açılmıştır. Uçağımız emniyetle inişini gerçekleştirmiştir. Personelimizde yaralanan olmamakla birlikte uçağımızda da gerekli kontroller yapılmaktadır.