Sudan’da darbe girişimi: Başbakan gözaltında!

Yayın tarihi: 25 Ekim 2021 Pazartesi 7:28 am - Güncelleme: 25 Ekim 2021 Pazartesi 2:52 pm

Sudan’dan yeni bir darbe girişimi haberi geldi. Sudan Haber Alma Bakanlığı Başbakan Abdalla Hamdok’un gözaltına alındığını duyurdu.

Sudan Haber Alma Bakanlığı bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada Sudan Başbakanı Hamdok’un ev hapsine alındığını ve darbeyi destekleyen bir açıklama yapması için kendisine baskı yapıldığını açıklamıştı. Bakanlık, Sudan Başbakanı Abdalla Hamdok’un darbeyi destekleyen bir açıklama yapmayı reddetmesinin ardından bilinmeyen bir konuma götürüldüğünü açıkladı.

İktidardaki askeri ve sivil temsilcilerin oluşturduğu konseyin bir sivil üyesi ve kabinenin 4 bakanının da askerlerce tutuklandığı belirtildi. İddiaya göre başbakan Abdullah Hamduk’un medya danışmanı da tutuklanan kişiler arasında. Sudan’da, 21 Eylül’deki başarısız darbe girişiminin ardından meclisteki asker ve sivil temsilciler arasında gerilim artırmıştı.

DIŞİŞLERİ’NDEN SUDAN AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanlığı, Sudan’da darbe teşebbüsünde bulunulduğu yönündeki haberlerin derin endişeyle karşılandığını duyurdu.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Sudan’da 25 Ekim günü darbe teşebbüsünde bulunulduğu yönündeki haberleri derin endişeyle karşılıyoruz. Sudan’da tüm taraflarca Anayasal Bildiri kapsamındaki taahhütlere bağlı kalınması ve geçiş sürecinin sekteye uğratılmaması yönündeki güçlü beklentimizi vurguluyoruz” denildi.