Sudan’da darbe girişimi

Yayın tarihi: 21 Eylül 2021 Salı 9:38 am - Güncelleme: 21 Eylül 2021 Salı 11:01 am

Sudan’da başkent Hartum’daki bir grup askerin başarısız bir darbe girişiminde bulunduğu bildirildi. 40 subayın gözaltına alındığı açıklandı.

Afrika ülkesi Sudan’da hükümet kaynakları bu sabah bir darbe girişimi olduğunu duyurdu. Resmi kaynaklar, başkentin Umdurman bölgesindeki bir grup askerin bazı askeri araçları ele geçirerek darbeye teşebbüs ettiğini aktardı.

Yetkililer darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını ve durumun kontrol altına alındığını açıkladı. 40 subayın gözaltına alındığı belirtildi.

Sudan Egemenlik Konseyi Sözcüsü Muhammed El Feki Süleyman, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, durumun kontrol altında olduğunu belirterek halka, ülkeyi, geçiş sürecini koruma ve darbeye karşı çıkma çağrısı yaptı.

Öte yandan devlet televizyonu ve radyoları canlı yayınlarını keserek duyurdukları son dakika haberlerinde, halkı darbeye karşı koymaya çağırdı.

2019 SUDAN ASKERİ DARBESİ

Diğer taraftan, 2019’daki Sudan askeri darbesinde, 19 Aralık 2018’de protesto gösterileriyle başlayan Sudan devrimi esnasında, 10 Nisan 2019 akşamı, Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir’in görevine Sudan Silahlı Kuvvetleri tarafından son verilmişti.