“Sudan ucuz” sözü tarih oldu! Damacana suya dev zam

Yayın tarihi: 17 Ocak 2024 Çarşamba 8:10 pm - Güncelleme: 17 Ocak 2024 Çarşamba 8:10 pm

Birçok sektörde zam üstüne zam yapılırken, ekonomik kriz damacana su fiyatlarına da yansıdı. Damacana su bir yılda yüzde 100’e yakın zamlandı.

AKP’nin ekonomik başarısızlığı nedeniyle ‘yoksulluk’ her geçen gün artıyor. Vatandaşlar, gıda ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta güçlük çekerken; bir yılda yüzde 100’e yakın zamlanan damacana su, hane bütçelerini zorlamaya başladı.

İçecek Üreticileri Derneği (İÇDAŞ) verilerine göre, 2023 Ocak ayında 19 litrelik damacana suyun fiyatı ortalama 45 liraydı. Bu fiyat, 2024 Ocak ayında 90 liraya çıktı. Bu da bir yılda damacana suya yüzde 100’e yakın zam yapıldığı anlamına geliyor.

TÜKETİCİ DERNEKLERİ PROTESTO ETTİ

Tüketici dernekleri, damacana su zamlarını protesto etti.

“BU ZAMLAR TÜKETİCİLERİ ZOR DURUMDA BIRAKIYOR”

Türkiye Tüketici Konfederasyonu (TÜKODER) Başkanı Bülent Deniz, “Damacana su fiyatları son bir yılda yüzde 100’e yakın arttı. Bu zamlar tüketicileri zor durumda bırakıyor. Tüketicilerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için zamların geri çekilmesi gerekiyor” dedi.

“DAMACANA SU FİYATLARINDAKİ ARTIŞ, FAHİŞ FİYAT UYGULAMASIDIR”

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin ise, “Damacana su fiyatlarındaki artış, fahiş fiyat uygulamasıdır. Bu artışların geri çekilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor” diye konuştu.

damacana su

Damacana su bir yılda yüzde 100’e yakın zamlandı.

Tufan devam ediyor! Benzin ve motorinin ardından LPG’ye de zam geliyor

Kaynak: TELE1