Sudan Laikliğe geri döndü, peki Türkiye?

Yayın tarihi: 10 Eylül 2020 Perşembe 10:22 am - Güncelleme: 10 Eylül 2020 Perşembe 10:22 am

Evren Özalkuş’un sunduğu Türkiye’nin Geleceği’nin bugünkü konukları, CHP PM üyesi Eren Erdem, Gazeteci – Yazar Necdet Saraç ve Gazeteci Ceyda Karan oldu.

Karan, Doğu Akdeniz’deki son gelişmeleri yorumladı.

“Türkiye kendine çok ciddi sıkıntılar yaratıyor kendine” ifadelerini kullanan Karan, “AB’nin Türkiye’ye çok ağır yaptırımlar getireceğini zannetmiyorum ama biz siyaseten ve diplomatik olarak yanlış bir yere taşıdık bu işi” dedi.

Ceyda Karan: AB, Türkiye’ye çok ağır yaptırımlarda bulunmaz

Erdem, Türkiye’de derinleşen ekonomik krizi yorumladı.

Erdem, “Ekonomi politikasıyla iç politika iç içe geçti. Arkadaşlar olmaz. Ekonomi politika, dış politika, yargı bağımsız mecralardır. Bunları ayırmazsanız dolar 7,50 olur. Taahhüt ediyorum, bir sene daha devam etsin, bir erken seçim olmasın Türkiye’de, hükümet bu politika ile devam etsin dolarda 10 lirayı göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Eren Erdem: Türkiye’de 1 sene içerinde erken seçim olmazsa dolar 10 lirayı görecek

Saraç, tutuklu gazetecilerin bugün tahliye edilmesini değerlendirdi.

“Türkiye bu duruşmalar canlı olarak yayımlanmalı. Yalnızca hukuk fakülteleri ders olarak okutulmaz bunlar. Bu davalar canlı yayımlansa inanılmaz bir şey olur. Çünkü bu davalar siyasi ama sanıklar muhteşem savunmalar yapıyorlar ve Türkiye’de bütün olumsuzluklara rağmen cesareti, vicdanı, hukuğu görüyorsun” ifadelerini kullanan Saraç, “İktidar bunları yapsa yüzde 10’u geçemez. Türkiye’deki resim ortada. İçeri alınmaları, dava, karar siyasi… ” dedi.

Necdet Saraç: İktidar bunları yapsa yüzde 10’u geçemez