‘Suç örgütleri ve destekçileri araştırılsın’ önergesi reddedildi!

Yayın tarihi: 2 Haziran 2021 Çarşamba 5:37 pm - Güncelleme: 2 Haziran 2021 Çarşamba 5:39 pm

CHP’nin ‘suç örgütlerinin siyasi, bürokratik ve sivil destekçilerinin ortaya çıkarılması için araştırma’ yapılması yönündeki önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

CHP, ‘suç örgütlerinin siyasi, bürokratik ve sivil destekçilerinin ortaya çıkarılması’ amacıyla Meclis Genel Kurulu’na araştırma önergesi sundu. Önerge üzerine kürsüde söz alan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 1996’da Susurluk kazasıyla ortaya çıkan mafya-devlet-siyaset ilişkileri için işletilen süreci anlattı.

Başarır, “96’da Susurluk’ta bir kaza olur, 7 Kasım 96’da gen soru verilir, 8 Kasım 96’da Mehmet Ağar istifa eder, 12 Kasım 96’da Meclis bir komisyon kurar, yargı hareket geçer, komisyon bir rapor hazırlar, devlette kirli ilişkilere bulaşmış bürokratlar ceza alır. Yetersiz ama bir süreç işletilir. Ben eski Türkiye’yi anlatıyorum. Yeni Türkiye’de ne var? Cezaevinde suç örgütü liderine ziyaret var. Bunlara özel af var. Bu kişiler aftan sonra çıkar mektup yazar. Siyasi parti liderlerini tehdit eder. Bu kişiler miting yapar. Bunlardan bir tanesi Cumhurbaşkanına ‘abi’ der. Bir tanesi İçişleri Bakanına ‘Sen benim dönüş biletimdin’ der. Bir bakan, ‘Benden önceki bakanların çocuğunun evinden para sayma makinası çıktı’ der. Mafya liderinden 10 milyar dolar maaş alan siyasetçi var” dedi.

“YA TEMİZ BİR DEVLETE YA DA KARANLIĞA EL KALDIRACAKSINIZ”

MA’da yer alan habere göre Başarır, “Bu iddiaları Meclis araştırmak zorunda. Biz hayatımızda bu suç örgütü liderlerini görmedik. Niye görmedik? Çünkü İçişleri Bakanı çakarlı araç vermiş, koruma vermiş. Biz bunları tanımıyoruz. Bunların miting yapmasına izin veriliyorsa, çakar, koruma veriliyorsa, bu kişiler bakana ‘Sen benim dönüş biletimdin’ diyorsa, bunlar vahim değil midir? Bunların araştırılması gerekmez mi? Bu kişi seçimlerde AKP’ye miting yaparken kahramandı. Ama ne zaman İçişleri Bakanının nasırına bastığı zaman mafya oldu. Binali Yıldırım’ın oğlunun nasırına bastığı zaman mafya oldu. Bize göre iki durumda da bu kişi suç örgütü lideriydi. Bugün ya temiz bir toplum, temiz ve şeffaf devlet için el kaldıracaksınız ya da karanlığa el kaldıracaksınız” ifadelerini kullandı.

Başarır’ın açıklamasının ardından oylama sunulan önerge AKP-MHP oylarıyla reddedildi.