Suç duyurusunda bulundu… ‘AKP adayı kanunu çiğnedi’

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2020 Salı 2:22 pm - Güncelleme: 12 Mayıs 2020 Salı 2:56 pm

İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Örgütü tarafından yapılan açıklamada Menemen’de 31 Mart seçimlerini kaybeden AKP adayı Durmaz Bayraktar seçimi kaybettikten sonra İçişleri Bakanlığı’na atandığı söylendi. Bu durumun “Devlet memurları kanununa tabi olanlar siyaset yapamaz.” kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı.

CHP Menemen İlçe Örgütü tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Menemen’de 31 Mart seçimlerini kaybeden AKP adayı Durmaz Bayraktar seçimleri kaybettikten sonra İçişleri Bakanlığı’nda Hukuk Müşavirliği görevine atanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti yasalarla yönetilmektedir ve 657 sayılı kanun maddesi der ki “Devlet memurları kanununa tabi olanlar siyaset yapamaz.”

Kendisi 657’ye tabi devlet memuru olmasına rağmen siyaset yapmaya devam ederek suç işlemekte ve devlet memuru terbiyesinden  uzak  tutum sergilemektedir. Seçimi 9500 oy farkla kaybetmiş olmasının getirdiği hazımsızlıkla gerek partimize gerekse de seçilmiş Menemen Belediye Başkanımız Serdar Aksoy’a saldırmaktan ve hakaret etmekten geri kalmamaktadır.
Bizler devleti kuran CHP’nin Menemen İlçe Örgütü olarak, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Devlet adabından ve örfünden nasiplenmemiş, AKP propagandası yapan, Menemen Belediyesi’ne “ahlaksız”  diyerek devlet memurluğu görevini olmayacak  siyasi hedefleri doğrultusunda kullanan Durmaz Bayraktar’ı bağımsız ve tarafsız yargınıza havale ediyoruz.
Bizler karşımızda AKP memuru değil, devlet memurunu görmek isteriz.

Saygılarımızla
CHP Menemen İlçe Örgütü