Şu anda 5G’li mi 4G’li mi telefon almak mantıklı?

Yayın tarihi: 29 Aralık 2021 Çarşamba 12:00 pm - Güncelleme: 28 Aralık 2021 Salı 9:37 pm

Piyasadaki 5G destekli model sayısı hız geçtikçe artıyor. Fakat fiyatları 4G’li telefonlara nazaran daha pahalı. Peki hangisi daha mantıklı.

Şu anda 5G’li mi 4G’li mi telefon almak mantıklı? Akıllı telefon pazarındaki dengeler tamamen değişmiş durumda. Geçtiğimiz yıla kadar 5G destekli modellerin fiyatı hayli yüksekti. Fakat teknolojinin ilerlemesi ile birlikte işler değişti. Hali hazırda 5G destekli modellerin fiyatları da hayli ucuzlamış durumda.

Bunun yanında 4G yani LTE destekli cihazlar da fiyat tarafında hayli uygun konuma gelmiş durumdalar. Peki şimdi kullanıcılar için hangi seçenek daha avantajlı? 5G destekli bir telefon mu yoksa 4G yani LTE destekli bir cihaz mı?

5G

Hemen belirtelim. Hali hazırda ülkemizde 5G desteği yok. Açıkçası ne zaman geleceği de belli değil. Bu süreç 1 yıl da olabilir 2 yılda. Fakat en geç 2023 yılında 5G’nin Türkiye’de kullanılabilir olması bekleniyor.

Bu açıdan bakıldığında eğer çok sık telefon değiştiren biri değilseniz 5G destekli bir telefon almanız daha mantıklı olabilir. Yani 5G destekli bir telefon alırsanız, 5G’ye geçildiğinde de bu telefon sizi eksiksiz bir şekilde idare edebilir.

Eğer 4G destekli bir telefon alırsanız bu cihaz 2 – 3 yıl sonra gelecek olan 5G teknolojisini desteklemeyecektir. Eğer 5G yani kablosuz veri hızı sizin için çok önemli değilse 4G destekli bir telefon da pekala işinizi görecektir.

Nintendo yeni nesil Switch için kolları sıvadı!