Stream audio servisi Mixcloud ‘un kullanıcı verileri çalındı

Yayın tarihi: 3 Aralık 2019 Salı 2:26 pm - Güncelleme: 3 Aralık 2019 Salı 2:26 pm

Mixcloud kullanıcı verileri 4 bin dolar fiyatla satış.Hacker’ların Dark Web üzerinde satışa çıkardığı kullanıcı verileri arasında kullanıcı verileri, şifreler, email adresleri, telefon numaraları, IP adresleri, fotoğraflar ve başka kişisel veriler de bulunuyor.

Stream audio servisi Mixcloud ‘un kullanıcı verileri çalındı. Hacker’lar, çalınan veriyi 20 milyon kullanıcı hesabı olarak yuvarlatsalar da bazı araştırmacılar dosyada 22 milyon kullanıcı verisi olduğunu da vurguluyorlar.

Tüm bu verinin satış fiyatı ise 4 bin dolar. Yani 4 bin dolar verenler, 20 milyon kişiye dair kişisel verilere ulaşmış olacak.

Mixcloud geçtiğimiz yıl Hollywood medya krallarından Jeffrey Katzenberg’in 11.5 milyon dolarlık yatırımı ile büyük bir atılım yapmıştı. Dijital çağın yeni radyo devrimi olmayı hedefleyen servis, dünya çapındaki yayıncılarıyla popüler bir podcast-radyo servisi olmaya doğru ilerliyor.

Ancak site Türkiye’de şikayetler nedeniyle sık sık engellendiği için kullanıcılar tarafından fazla tanınmıyor.

Podcast yayıncıları ise YouTube’da olduğu gibi reklamlardan veya Patreon bağışlarından gelir elde edebiliyorlar.

Öte yandan Avrupa’daki yasalar nedeniyle, kullanıcılarının verilerini güvenli şekilde saklamayı başaramayan şirketlerin para cezası ödemesi gerekiyor.

En çok like alan Instagram paylaşımları

Bu da şirketin yıllık gelirinin %4’üne kadar ulaşabilen ceza anlamına geliyor. Mixcloud’un bu veri hırsızlığı konusunda otoriteleri bilgilendirmemesi ise cezanın daha da büyümesine neden olabilir.

Soundcloud benzeri bir servis sunan Mixcloud, video içermeden sadece ses üzerinden radyo-podcast yayını yapmak isteyenlerin ilgi gösterdikleri bir platform. Podcast yayınları giderek ilgi görüyor ve insanlar, otomobilde veya evde, bir videoya odaklanmak zorunda kalmadan, radyo diner gibi, bir konudaki sohbeti dinleme rahatlığını yaşamak istiyorlar.

Bu ilginin farkına varan Hollywood yatırımcıları da geçtiğimiz yıl Mixcloud’a yatırım yaparak servisin geleceğinin parlak oluğunu teyit etmişlerdi.