Stopaj vergi iadesi bekleyenler için önemli duyuru!

Yayın tarihi: 6 Aralık 2021 Pazartesi 12:48 pm - Güncelleme: 6 Aralık 2021 Pazartesi 12:48 pm

Tarım sektörü ve çiftçilerin desteklenmesi için kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan destekleme ödemelerinden kesilen verginin 5 yıl geriye dönük iadesine yönelik yeni bir ayrıntı açıklandı.

Ziraat Odası Başkanı Mehmet Aydemir, stopaj vergisinin geri ödenmesine ilişkin Vergi Dairesi’nde başvuruların alınmaya başlandığını, ve bunun için vergi dairelerine başvurmaları konusunda çağrıda bulundu.

Bu haktan yararlanabilmek için Çiftçi Kayıt Sisteminde (ÇKS) kayıtlı kişilerin dilekçe ile vergi dairelerine iade başvurusunda bulunması gerektiğine dikkat çeken Aydemir, “Bu konuda bize geçtiğimiz haftalarda çok farklı bilgi aktarımı oldu. Şuan ki süreçte net olan, üreticilerimizin bu iadeleri alabilmeleri için Vergi Dairesi’ne müracaat etmeleri gerekiyor. Başvurular başladı. Çiftçilerimiz, kimlikleri ve banka hesap numaraları (İBAN) ile birlikte dilekçelerini 31 Aralık tarihine kadar Vergi Dairesi’nden temin ederek müracaatlarını yapabilirler” dedi.

ÇKS KAYDI ŞART

Kanundan faydalanabilmek için ÇKS’ye kayıtlı olunmasının mecburi olduğunu söyleyen Aydemir “Dilekçeye, iadenin yapılabileceği banka hesap numarasının da eklenmesi şart. Bir defaya mahsus olarak iade edilecek bu çalışmada, son başvuru tarihi 31 Aralık 2021 olarak belirlendi. Yıllar içinde gerçekleşen ödemelerden kesilen bütün verginin kanunî faiziyle iadesi, pandemide zor günler geçiren çiftçilerimize can suyu olacak” dedi.

AKP kendi çıkardığı tarım yasasını uygulamadı

AKP’li vekil geçinemeyen çiftçileri eleştirdi! Ayranın yok içmeye…