Steam doları 10 liraya sabitledi

Yayın tarihi: 25 Ekim 2022 Salı 9:03 am - Güncelleme: 25 Ekim 2022 Salı 9:05 am

20 yıldır hizmet veren Steam oyun platformu, doları 10 liraya sabitledi. Onbinlerce oyun ve indirilebilir içerik sağlayan Steam mağazası 2014 yılında dolar kurunu 1.5 liraya sabitleyerek Türk Lirası’na geçmişti. 20 lira olan oyunlar zamla birlikte 180 liraya yükseldi.

STEAM NEDİR?

Steam, Valve Corporation tarafından 2003 yılında geliştirilen bir dijital oyun dağıtım platformu. Satın almak istediğiniz oyunu Steam hesabı açarak uygulama içerisinden çevrimiçi olarak satın alabilir veya oyun ücretsizse direkt indirebiliryorsunuz.

Netflix Games oyun sektöründe temel atmak istiyor

Satın aldığınız oyunun, herhangi bir fiziksel detayı elinizde bulunmuyor. Kutulu oyunlardan daha uygun fiyatlara sahip olan dijital oyunlar, çeşitli indirimleri takip ederek, çok daha uygun fiyatlara alınabiliyor.

PLATFORM DESTEĞİ

Steam indir seçeneği ile birlikte masaüstü uygulaması kolayca tarayıcı üzerinden indirilebiliyor. Windows platformuna ek olarak Linux ve Mac desteğine de sahip.

Böylece bir oyun aldığınızda, bu oyun diğer platformları destekliyorsa, oyunu diğer bilgisayarlarda da oynayabiliyorsunuz. Üstelik son yıllarda Mac tarafında inanılmaz bir oyun desteği sağlandı.

Oyun indirmek ve oynamak dışında, satın alınması gibi tüm işlemler Steam’in web sitesinden, istemcisinden veya mobil yazılımından yapılabiliyor.

Steam dolar kurunu 10 lira yaptı

Steam platformu 1 milyarın üzerinde kullanıcı sayısına sahip.