Steam Deck çok beğenildi

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2021 Salı 8:00 am - Güncelleme: 26 Temmuz 2021 Pazartesi 5:25 pm

Geçtiğimiz hafta Valve, taşınabilir oyuncu bilgisayarını tanıttı. Ürün oyun severler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Performans testlerine bakılırsa Steam Deck gördüğü ilgili hak ediyor. The Verge’te yayınlanan bir rapora göre Valve’den Pierre-Loup Griffais bazı açıklamalarda bulundu.

Buna göre, Steam Deck‘in daha uzun pil ömrü sağlamak için performansı sınırlayan “yerleşik” bir kare hızı sınırlayıcı seçeneği içereceği açıklandı. Son derece gelişmiş görseller gerektirmeyen bir oyun oynuyorsanız, fazladan oyun süresi için bazı gereksiz kareleri devre dışı bırakabilirsiniz. Böylece ürünün şarj ömrü uzayacaktır.

Steam Deck

Valve, oyunlarda 30 FPS’yi hedefini belirliyor. Şirkete göre bu hedef oynanabilir oyun performansı için “taban” nitelikte. Geliştirici, şirketin şimdiye kadar test ettiği her oyunun bu eşiği “sürekli olarak karşıladığını ve aştığını” söyledi.

Son teknoloji oyunları 30FPS’de maksimum ayrıntıyla oynayamazsınız tabii ki ancak zaten Valve böyle bir vaat etmiyor. Şirket, kare hızı kısıtlaması olmadan 30FPS’de altı saat oyun performansı sunabileceğini söylüyor.  Valve’ye göre 30FPS hedefi minimum oynanabilir alt limit beklentilerini karşılıyor. Tabii ki belirtildiği gibi son teknoloji oyunları kare kısıtlaması olmadan oynamak pil sağlığı açısından uzun süreli performans sağlamıyor.

Huawei Freebuds 4 kablosuz kulaklık ile mobil dünyanızı şenlendirin