Starship roketi robotik kol ile birleşerek önemli bir aşamayı tamamlamış oldu

Yayın tarihi: 14 Şubat 2022 Pazartesi 10:00 am - Güncelleme: 13 Şubat 2022 Pazar 12:46 pm

Dünyanın en büyükleri içerisinde yer alan Starship roketi robotik kol ile birlikte daha verimli çalışabilecek. Mars’a yolculuk hayallerinin merkezinde yer alan bu büyük roket uzun zamandır yapım aşamasındaydı. Super heavy isimli roket ve starship uzay aracı olmak üzere 2 parçadan oluşan bu uzay aracı son derece büyük gövdeye sahip.

Bugüne kadar uzay aracını tam boyu ile görmek mümkün olmadı. Fakat yeni yayınlanan bir video ile birlikte uzay aracı tüm halde görüldü. Ayrıca robotik kollar ile nasıl birleştiği ortaya çıktı. Elon Musk tarafından yapılan bir açıklama ile birlikte uzay tarihinde yeni bir sayfa açıldı.

SpaceX tarafından üretilen bu uzay aracı mekanik kollar ile tutuluyor. Dikkatli bir şekilde robotik kolların arasına yerleştirilen bu uzay aracı görsel bir şov yarattı. Yaklaşık olarak 20 dakika içerisinde Heavy Booster isimli platformun üzerine çıkmayı başardı.

Starship Mars yolculuğu için en önemli uzay aracı olarak görülüyor. İnsanlığın başka gezegenlere taşınması bu tür uzay araçları ile mümkün olacak. İlk defa mekanik kol tarafından bir araya getirilen Starship yavaş yavaş kullanıma hazır hale geliyor. Normal şartlarda bir uzay aracının üretimi bu kadar uzun sürmüyor. Ancak onun önemli bir özelliği var.

Starship çöpçüler kralı olacak: Elon Musk bombayı patlattı

Starship robotik kol ile taşınırken aynı zamanda önemli bir detaya dikkat etmek gerekiyor. Bu uzay aracı insanları taşıyacağı için güvenlik önlemlerinin en üst seviyede tutulması gerekiyor. Aksi halde birçok kişinin uzayda hayatını kaybetme riski var. Bakalım insanlık çoklu gezegene sahip olabilecek mi?