Starship projesi tüm hızıyla devam ediyor

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2019 Salı 12:16 pm - Güncelleme: 6 Ağustos 2019 Salı 12:16 pm

Bundan kısa bir süre sonra belki de Mars’a ilk uçuşlar Starship araçları ile gerçekleştirilecek. SpaceX’in en büyük hedefi de bu.

SpaceX mühendis ekibi ise Florida Cocoa’da Starship Mk2 isminde bir prototip geliştiriyor ve bundan son derece umutlu. SpaceX şirketi kendi içerisinde rekabet yaratarak çok daha üst düzey projeler ortaya koymaya çalışıyor. Yeni güncellemelerin gelmesi ile birlikte şirketin bu stratejisinin işe yaradığı görülüyor.
SpaceX şirketinin yaptığı projeler sadece Starship roketleri değil aynı zamanda kuruluş Starlink gibi internet projeleri üzerinde de çalışıyor. Bu sayede Uzay ve Havacılık alanında lider bir şirket olduğunu göstermeye gayret etse de yine de işler o kadar kolay değil.

Şirketin ilk dönemlerindeki zorlu çalışma koşulları ve kendisini kanıtlama gereği yeniden hakim olmaya başladı. Elon Musk’ın projesi insanlığı gezegenler arası bir tür yapmak için kritik öneme sahip. Bu nedenle kuruluşun kendisini kanıtlanmasına büyük bir ihtiyaç var. Eğer Elon Musk bu projeden de alnının akıyla çıkarsa şirkete olan güven kat kat artacak.

Ek vergiler açıklandı! Oyun konsolları zamlandı!
Son olarak Starship’in yeni versiyonu tamamlandığında 6 Raptor motoru yer alacak. Bu sayede varılmak istenen hedeflere çok daha kısa bir süre içerisinde yetişmek mümkün olacak. Peki sizce de Elon Musk, Starship araçları ile ilgili başarı yakalayabilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.