Starlink uydularını tehdit olarak gören Çin, bu uyduları yok etmenin yollarını arıyor

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2022 Pazar 11:00 am - Güncelleme: 28 Mayıs 2022 Cumartesi 7:45 pm

Elon Musk Starlink uyduları ile dünyanın etrafına yüksek hızlı bir kablosuz internet ağı kuruyor. SpaceX’in uzayda kurduğu bu hakimiyet batı dünyasında memnuniyetle karşılanıyor olsa da Çin bu durumu gitgide büyüyen bir tehlike olarak görüyor.

SpaceX’in Dünya’nın etrafında kurduğu hakimiyetten rahatsız olan Çin, olası bir çatışmada Starlink uydularını yok etmenin yollarını arıyor.

 

Çin ordusunda görevli araştırmacılar bu uyduları etkisiz hale getirmek ya da gerekirse tamamen yok etmek için neler yapabileceklerini araştırıyor. Ren Yuanzhen’in liderlik ettiği grup tarafından yayınlanan raporda, Çin ordusunun bu uydulara karşı mekanizmalar geliştirmesi gerektiğine vurgu yapılıyor. Bu uyduların Çin’a karşı gizli tehlikeler barındırabileceği söyleniyor.

Starlink

SpaceX’in Falcon 9 roketleri kullanılarak bugüne kadar alçak Dünya yörüngesine 2300 Starlink uydusu yerleştirildi ve çalışır hale getirildi. SpaceX önümüzdeki yıllarda bu sayıyı 42 bine çıkararak dünyanın her yerine yüksek hızlı kablosuz internet götürmeyi planlıyor.

SpaceX’in bu kadar çok sayıda uyduya sahip olması Çin gibi ülkeler için tehdit oluşturuyor. Çünkü bu kadar çok sayıda uyduyu, uydu vurma kabiliyetine sahip roketlerle vurmak neredeyse imkansız. Çünkü yüz tanesini vursanız bile bu sistemi kapatmak için yeterli olmayacaktır. Bu yüzden Çin gibi ülkelerin ordularının yeni yöntemler bulmaları gerekiyor.

SpaceX’in uyduları Rusya-Ukrayna savaşı sırasında gündeme gelmişti. SpaceX internet uydularını Ukrayna’ya sevk ederek, Rusya’nın burada interneti kesmesini ve askeri iletişimi sakatlamasını imkansız hale getirmişti.

Netflix Ricky Gervais yüzünden tepki topluyor