Starlink uyduları tepki toplayabilir

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2022 Çarşamba 9:00 am - Güncelleme: 26 Temmuz 2022 Salı 3:46 pm

Sahibi olduğu SpaceX şirketi vasıtasıyla uzaya uydu gönderen ve bu sayede de uydu bağlantılı internet projesinde her geçen gün daha fazla rakipsizleşen Musk, geçtiğimiz gün yeni bir rekorun daha sahibi oldu.

 

Geçtiğimiz yıl 31 başarılı fırlatma ile bir yıl içerisinde en fazla başarılı fırlatma yapan şirket unvanını alan SpaceX, bu sene söz konusu rekorunu daha Temmuz ayı bitmeden kırarak başarılı görev sayısını 32’ye çıkarmış oldu. Üstelik daha yılın bitmesine 5 ay daha var ve Elon Musk’ın hedefi toplam 52 görevi başarıyla tamamlamak.

 

SpaceX

Geçtiğimiz gün tamamlanan son görevde SpaceX, uzaya Falcon 9 roketiyle tam 53 Starlink uydusu daha taşıdı. Bu zamana kadar uzaya fırlatılan Starlink uydu sayısı 2.900’ü geçerken, manyetik fırtınalar ya da teknik problemler nedeniyle bu uyduların bir kısmı görevlerine başlama fırsatı bulamadı.

irkete yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre, son başarılı görevle birlikte SpaceX’in çalışır halde yaklaşık 2.550 adet Starlink uydusunun bulunduğu düşünülüyor. Bununla birlikte şirketin amacı bu uydu sayısını 2022’nin sonuna kadar 4.500’ün üzerine taşımak. Bu sayede uydu interneti konusunda rakiplerini ezip geçmek isteyen ünlü CEO, ilerleyen zamanlarda bu uydularını başka projeler için kullanmakta da kararlı.

Amazfit Band 7 fiyatı ile heyecan yarattı