Starlink Rusya’nın siber saldırılarına karşı savaşıyor

Yayın tarihi: 27 Nisan 2022 Çarşamba 3:00 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2022 Salı 9:24 pm

Elon Musk, Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna’ya destek olmaya devam ediyor. SpaceX Starlink, Ukrayna’da Rusya’nın siber saldırılarına karşı savaşıyor.

Elon Musk’ın kurucusu ve CEO’su olduğu SpaceX’in hayata geçirdiği çılgın projelerden biri de dünyanın çevresine bir uydu ağı kurarak dünyanın her köşesine yüksek hızda internet götürmeyi hedefleyen Starlink’ti. Bu amaç doğrultusunda ilk uydularını yörüngeye fırlatan şirket, Starlink projesini çeşitli alanlarda kullanmaya başladı. Hatırlayacağınız gibi SpaceX Starlink tarafından sağlanan internetin yakında hava yolları şirketleri tarafından uçaklarda kullanılacağını kısa süre önce sizinle paylaşmıştık. Çıkan yeni haberler SpaceX Starlink’in farklı bir kullanım alanını daha ortaya çıkardı.

starlink

SpaceX’in internet uyduları Rusya-Ukrayna savaşı sırasında da devreye sokuldu. Pentagon yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre Starlink sayesinde Rusya’nın Ukrayna’daki sinyal karıştırma girişimleri ve internet kesintileri başarılı bir şekilde engellendi.

 

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, şubat ayında Rusya istilasına karşı Elon Musk’tan yardım istemiş, Musk da bu çağrıya sessiz kalmayarak ülkeye Starlink uyduları ile destek vermeyi kabul etmişti. Görünen o ki bu destek Ukrayna için epey faydalı olmuş. Çünkü savaş alanında doğru bilgi aktarımı ve iletişim büyük önem taşıyor. SpaceX Starlink’in sinyal karıştırma girişimlerine engel olarak Ukrayna halkına ve ordusuna kesintisiz bir iletişim ağı sunması da Ukrayna’ya kayda değer bir destek sağlıyor.

Pentagon’dan yapılan açıklamada Starlink’in bu konudaki performansının kendilerinin yöntemlerinden bile daha etkili olduğuna dikkat çekildi. Buradan ders çıkararak gelecekte de benzer taktiklere başvurulabileceği açıklandı.

PS5 güncellemesi beklenen özelliği getiriyor