Starlink, internet erişimi konusunda tarihe geçecek bir yeniliğe imza attı

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 8:30 am - Güncelleme: 5 Temmuz 2022 Salı 12:43 pm

Alçak yörüngeye yerleştirilen yaklaşık 2.500 farklı uydudan oluşan Starlink projesi, dünyanın her noktasından internete sorunsuz ve kesintisiz bir şekilde erişilebilmesini amaçlıyor. Bunun için çanak benzeri bir alıcıya ihtiyaç duyan sistemin önündeki en büyük engel ise, bu çanak veya alıcının sabit bir konuma yerleştirilmesi zorunluluğuydu.

 

Bunun anlamı gemi, uçak, araba gibi hareket halindeki araçlardan Starlink sistemine bağlanmak mümkün değil daha doğrusu değildi çünkü Elon Musk’ın şirketi bu soruna bir çare üreterek sistemin erişilebilirlik anlamındaki en büyük problemini ortadan kaldırdı.

 

Starlink projesi

Musk’ın ekibi tarafından geliştirilen ve Federal İletişim Kurulu’ndan (FCC) kamu yararına olduğu ilan edilerek gerekli onayları kapan yeni yetkilendirmeye göre, bundan sonra hareket halinde olsun veya olmasın, dünya üzerindeki herhangi bir noktadan hiç bir sorun yaşamaksızın internete girmek mümkün olacak. Tabi bunun için mevcut bir Starlink aboneliğinizin olması gerektiğini de hatırlatalım.

 

Peki o zaman asıl merak edilen konuya gelelim, Starlink abonelik ücreti ne kadar? Eğer siz de dünyanın herhangi bir konumundan hiç bir kesinti ve sorun yaşamaksızın internete bağlanmak istyorsanız öncelikle tek seferlik ücret ödeyerek 599 dolar değerindeki kurulum kitini satın almanız gerekiyor. Bu aşamadan sonra geriye tek kalan şeyse, aylık 110 dolar olarak belirlenen abonelik ücretini ödeyerek sınırsız internetin tadını çıkarmak oluyor.

Son BMW i3 bu hafta üretildi