Starbucks’ta karton ve plastik bardak tarih oluyor

Yayın tarihi: 16 Mart 2022 Çarşamba 5:15 pm - Güncelleme: 16 Mart 2022 Çarşamba 5:15 pm

Starbucks, mağazalarında kullanılan karton ve plastik bardak devrini kapatıyor. Kahve müdavimleri markanın sürdürülebilirliğe katkı sağlamak amacıyla aldığı karar doğrultusunda, kahvelerini seramik veya yeniden kullanılabilir kupalarda içebilecek.

Çöp atıklarını azaltmak için yeni kararlar alan Starbucks, tek kullanımlık bardakları yeniden kullanılabilir kupalara dönüştürüyor. Starbucks Sürdürülebilirlik Müdürü Michael Kobori, “Atıkları ortadan kaldırmak, tatlı suyu korumak ve daha fazla yenilemek için cesur bir hedef belirledik. Bizim bardağımız her yerde aynı ve bunu çok seviyoruz ancak bu aynı zamanda kullan-at toplumun her yerdeki sembolü” dedi.

Kobori, Starbucks’ın ikonik bardaklarının dört bir yanda atık olarak görüldüğünü söyleyerek bu döngüyü sonlandırmak için kullan-at bardaklardan vazgeçmenin en doğru seçenek olduğunu söyledi.

ÖDÜNÇ KUPA TEST EDİLİYOR

Müşteriler, kahveleri karton bardak yerine ödünç aldıkları Starbucks bardaklarında içebilecek. Müşterilerin bardağı geri getirmemesi gibi durumlarla karşılaşmamak için de şirket, bu bardaklardan isteyen müşterilerden belirli bir miktar depozito alacak. Müşteriler bardakları iade ettiğinde de bu depozito geri ödenecek.

Starbucks’ta sürdürülebilir paketlemeden sorumlu olan Ürün Deneyimi Başkan Yardımcısı Amelia Landers, bu modelin diğer sürdürülebilirlik çabalarına kıyasla müşterilerde daha fazla yankı uyandırmasını beklediğini söyledi. Landers, “20 farklı yineleme ve sekiz farklı pazarda” dahil olmak üzere “dünya çapında bir dizi farklı kupa ödünç alma programını test ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Starbucks’tan Covid-19 kararı