Star yazarından Erdoğan’a: Bu piyasa sizi yer!

Yayın tarihi: 4 Şubat 2019 Pazartesi 9:36 am - Güncelleme: 4 Şubat 2019 Pazartesi 9:36 am

Ardan Zentürk: Bu saldırı belediyelerin denetimleriyle göğüslenemez

Star yazarı Ardan Zentürk, gıda enflasyonun asıl sorumlularının ürünü  üreticiden 1 TL’ye alıp tüketiciye 5 liraya satanlar olduğunu söyledi. 11 Eylül 1973’te Şili’de  kamyoncuların başlattığı grevi hatırlatan Zentürk, “O grevin halkta yarattığı bezginliğin nerelere vardığını görmüş bir kuşağız” ifadesini kullanarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘a “Eğer, bu enflasyonist saldırının perde arkası aydınlatılmaz ve sorumluları millete teşhir edilmezse, bu piyasa sizi yer!..” uyarısını yaptı.

Zentürk’ün “Sayın Erdoğan, bu piyasa sizi yer!..” başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar bir-kaç gün önce çok önemli bir açıklama yaptı, gıda enflasyonunda asıl sorumlunun üreticiden 1 TL’ya alınan ürünün tüketiciye en az 5 TL’ya ulaşmasına neden olan aracı ve marketler olduğunu söyledi.

 

Bu açıklama önemlidir, üzerinde tartışılmalıdır. Eğer bu ülkenin “Kuvvacı medyası” varsa, vatana ihaneti belgeleyen bu açıklamanın takipçisi olmalıdır.

 

Kimdir bu aracılar? FETÖ bağlantılı mıdırlar? Emperyalizmden aldıkları emirleri mi uygulamaktadırlar? Marketlerin yöneticileri kimlerdir? Bu yöneticiler hakkında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) araştırma yapmakta mıdır? Neden, gıda sektöründeki aracılar ve market işleten şirketler, tüm uyarılara karşın bu kadar rahat direnmekte, umursamadan vatandaşı canından bezdiren bir ekonomik saldırının parçası haline gelmektedir?

 

Sayın Erdoğan…

 

Bu saldırı, belediyelerin veya Ticaret Bakanlığı’nın denetimleriyle göğüslenecek bir saldırı değildir, belli oldu.

 

Şili’nin solcu lideri Allende’yi o korkunç sona götüren 1973 Pinochet darbesininöncüsünün CIA tarafından tezgahlanmış kamyoncular grevi olduğunu ve o grevin halkta yarattığı bezginliğin nerelere vardığını görmüş bir kuşağız, anladınız siz beni.

 

Eğer, bu enflasyonist saldırının perde arkası aydınlatılmaz ve sorumluları millete teşhir edilmezse, bu piyasa sizi yer!..

 

Bu konudaki ilk uyarımı, 10 Mayıs 2018’de yapmıştım (Sayın Erdoğan, bu bürokrasi sizi yer!..) sonrasında neler yaşadığımız ortadadır.

 

Danışmanlarınızdan ricam, o uyarı yazısının linkini veriyorum, bu yazıyla birlikte onu da tekrar masanıza koysunlar.

 

https://www.star.com.tr/yazar/sayin-erdogan-bu-burokrasi-sizi-yer-yazi-1341005/