Stajyer avukata taciz davasında 5 yıl hapis istendi

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2022 Cuma 1:19 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2022 Cuma 1:19 pm

Ataşehir’de 2020 yılında yanında çalışan stajyer avukat Arzu Sena Topuz’a cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Avukat Sezgin K.’nin davasında savcı, mütalaasını açıkladı. Mütalaada Sezgin K.’nin “Sarkıntılık düzeyinde cinsel saldırı” suçundan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Anadolu 55. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Avukat Sezgin K. ile müşteki stajyer avukat Arzu Sena Topuz katıldı. Duruşmada taraf avukatları da yer aldı. Söz verilen müşteki Topuz, şikayetinin devam ettiğini vurguladı. Sanık Sezgin K. ise önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi.

SAVCI 5 YILA KADAR HAPİS İSTEDİ

 

Taraf avukatlarının beyanlarının alınmasının ardından mütalaasını (görüşünü) açıklayan savcı, sanık Sezgin K.’nin hukuk bürosunda stajyer olarak çalışan müşteki Arzu Sena Topuz’a sarkıntılık düzeyinde cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürdü. Sanık tarafından bürodaki güvenlik kamerasının bozulduğunun iddia edilmesi ve aynı gün güvenlik kamerası görüntülerinin ortadan kaldırıldığı kaydedilen mütalaada, sanığın beyanlarının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu ifade edildi.

Mütalaada sanık Sezgin K.’nin “Sarkıntılık düzeyinde cinsel saldırı” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

SANIK SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Mütalaanın ardından söz verilen müşteki Arzu Sena Topuz, diyecek bir şeyi olmadığını söyledi. Sanık Sezgin K. ise mütalaayı kabul etmediğini belirterek savunma hazırlayabilmek için süre talebinde bulundu.

DURUŞMA ERTELENDİ

Müşteki avukatları mütalaayı kabul etmediklerini, eylemin sarkıntılık düzeyinde kalmadığını savunarak mütalaaya karşı beyanda bulunabilmek için süre talep etti. Sanık avukatları da mütalaayı kabul etmediklerini kaydederek süre talep etti. Mahkeme, taraf avukatlarına süre vererek duruşmayı erteledi.