Staj yaptığı otelde ölü bulunan 16 yaşındaki Burak’ın ölümünün baş şüphelisi yurt dışına kaçtı!

Yayın tarihi: 13 Kasım 2020 Cuma 10:52 pm - Güncelleme: 20 Kasım 2020 Cuma 4:57 pm

Rixos Lares Hotel’de staj yapan 16 yaşındaki Burak Oğraş, 2011 yılında otelin tesis ettiği pansiyonda öldü. Oğraş’ın ölümüne ilişkin baş şüphelilerden biri olan C.A.’nın yurt dışına kaçtığı öğrenildi.

16 yaşındaki lise öğrencisi Burak Oğraş, hakkında “nitelikli dolandırıcılık, zimmet, güveni kötüye kullanma, FETÖ üyeliği” gerekçeleriyle soruşturmalar açılan iş insanı Fettah Tamince’ye ait Rixos Lares Hotel’de 2011 yılında staj yaptığı sırada öldü. Oğraş’ın cansız bedeni pansiyonun önünde yer alan ve içinde su olmayan havuzda bulundu.

“BAŞ ŞÜPHELİ YURT DIŞINA KAÇTI”

Cumhuriyet’ten Arda Özarda’nın haberine göre, olayın aydınlatılması için büyük çaba gösteren baba Murat Oğraş, oğlunun ölümüne neden olduğunu düşündüğü baş şüphelilerden C.A.’nın yurt dışına kaçtığını söyledi. Baba Oğraş, “İfadesi alınması için aranan baş şüphelilerden C.A.’nın yurt dışına kaçtığını öğrendik. Avukatım şahısın yurt dışına kaçtığına dair polis tutanağına ulaştı” dedi.

C.A’nın kaçmasına zemin hazırlandığını söyleyen Murat Oğraş, şunları söyledi:

Şüphelinin kaçmasına fırsat verildiğini düşünüyorum. Ağzını açanı birkaç saat içinde yakalayanlar cinayet şüphelisi birini aylarca nasıl bulamaz. O adamı bulamamış gibi yapıp kaçmasına fırsat verdiler. En önemlisi de 2014 yılında bu 6 cinayet şüphelisini mevcutlu karşısına çağırıp hiçbir çelişkiyi sormadan bu şüpheliler ile ilgili takipsizlik kararı veren savcı, 2019 Kasım ayında kendi verdiği takipsizlik kararının kaldırılması gerektiğini açıklayarak bakanlığa görüş bildirdi. Bu yıl ise yine aynı savcı baş şüpheliyi sorgulayıp tutuklayın diye mahkemeye sevk etti. Ne yapmak istediklerini bir türlü anlayamadık aklımızla dalga geçiyorlar.”

RİXOS OTEL’DEN KAMOUYU AÇIKLAMASI

 

Kurumumuz hakkında, yazılı basın ve özellikle sosyal medya kanallarında yayılan ve asılsız iddialar içeren ve kurumumuzu haksız biçimde hedef alarak karalama kampanyasına dönüşen “Burak Oğraş’ın vefatı” ile ilgili yayın ve paylaşımlara ilişkin olarak kamuoyuna açıklama yapma gerekliliği doğmuştur.
Öncelikle, Oğraş Ailesi’nin acısını derinden paylaştığımızı belirtmek isteriz. Yaşanan bu üzücü olayla ilgili olarak, kurumumuzu zan altında bırakma amacıyla farklı mecralarda yayılması için uğraşılan gerçekdışı bilgiler ve asılsız iddialar art niyet içermektedir. Bu nedenle, kurum olarak gerçekleri kamuoyunun bilgisine tekrar sunuyoruz.
Merhum, personel lojmanı olarak tahsis edilen pansiyonda vefat etmiş olup; kamuoyunda Rixos Otel’inde vefat etmiş gibi bir kanı oluşturmak istenmektedir.

Merhumun vefatına ilişkin cezai soruşturmada; kurumumuz veya yetkililerinin herhangi bir illiyet bağı veya dosyaya müdahilliği, taraf sıfatı bulunmamaktadır.

Keza cezai soruşturma esnasında şüpheli sıfatı bulunan kişilerin de kurumumuz ve kurum yetkililerimiz ile bağı bulunmamaktadır.

Bu nedenlerle, soruşturmanın prestij kaygıları nedeni ile önlendiği iddiaları, karalama amaçlı ve kasıtlıdır.

Soruşturmanın hakkın yerini bularak nihayete ermesi, vefat sebebinin aydınlatılması, acılı ailenin olduğu gibi kurumumuzun da istemidir. Bu olayın aydınlatılması için, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü desteği vermeye, her zaman hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.
Kurumumuzu, farklı iletişim platformları üzerinden sistemli olarak ve kasıtlı bir şekilde karalama amacıyla yayınlanan iftiralara karşı korumak için gerekli her türlü yasal işlemi yapacağımızı; gerçekdışı bilgi ve tehdit içeren açıklama ve paylaşım yapanlar ve bu paylaşımları yayanlar hakkında yasal süreci başlattığımızı ve bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı bildiririz.

Saygılarımızla
Rixos Hotels Yönetimi