Stadia yeni bir oyunu ile karşınızda: PixelJunk Raiders

Yayın tarihi: 25 Şubat 2021 Perşembe 8:00 am - Güncelleme: 24 Şubat 2021 Çarşamba 11:48 am

Google Stadia artık kendi oyun geliştirme stüdyolarına sahip olmasa da, yine de özel oyunlar yayınlamaya devam ediyor. Platforma gelen bir sonraki oyun Q-Games’in PixelJunk Raiders’ı olarak belirlendi.

Uzun süredir devam eden PixelJunk serisinin en son versiyonu bir aksiyon-macera oyunu. Oyunda, hedefi Planet Tantal’ı yabancı güçlerden kurtarmak olan bir paralı asker olacaksınız. Q-Games oyunu yaratıcıları, bu dünyayı inşa ederken 1970’lerin İngiliz bilim kurgu çizgi romanlarından ve Jean Giraud’un Moebius’undan ilham almış. Oyun, asenkron çok oyunculu oyun oynamaya olanak tanıyan Stadia’nın Durum Paylaşımı özelliğini destekliyor. Paylaşılan oyun durumlarınız, yerleştirdiğiniz taretleri, tuzakları ve cihazları içerecek, böylece diğer oyuncular dünyayı tam olarak bıraktığınız gibi keşfedebilir.

PixelJunk Raiders

PixelJunk Raiders’ın piyasaya sürülmesi, Google’ın Stadia için orijinal oyunlar oluşturmakla görevli birden fazla ekipten oluşan bir bölüm olan şirket içi oyun geliştirme stüdyolarını kapatma kararını açıklamasından tam bir ay sonra geldi. Kapatılmalarına rağmen, Google’ın hala üçüncü taraf stüdyolardan Stadia’ya özel oyunlar getirmeyi planladığı görülüyor. Hizmet için daha önce duyurulan diğer ayrıcalıklar, Rock Band geliştiricisi Harmonix ve Until Dawn stüdyosu Supermassive Games’in geçen yıl açıklanan bir anlaşmayla oyunlarını içeriyor. Uppercut Games’in Stadia için özel bir oyun geliştirdiği de duyuruldu. Bu anlaşmaların Google’ın yakın zamanda kapattığı stüdyo kapanışlarından etkilenip etkilenmediği belli değil.

PixelJunk Raiders, 1 Mart’ta Stadia’ya gelecek. Fiyatı 20 dolara mal olacak. Stadia Pro aboneleri oyunu ücretsiz olarak talep edebilir.

Rusya’da yeni tür virüs görüldü: Herkes diken üstünde!