Stadia oyun dünyasında deprem mi yaratacak?

Yayın tarihi: 12 Kasım 2019 Salı 2:21 pm - Güncelleme: 12 Kasım 2019 Salı 2:21 pm

Stadia ’nın dünya çapına yayılmasıyla, önümüzdeki 5 sene içinde oyun PC’lerinin satışında hızlı bir düşüş bekleniyor.

Ayrıca, Steam veya Epic gibi dijital oyun dağıtım kanalları da artık fiyatları onlarca doları bulan oyunları satmakta zorlanacak.

Oyuncular hem bu oyunları çalıştıracak donanımlara her 3-4 senede bir binlerce dolar ödemeyi gerkesiz bulacak, hem de oyunları satın almak için her defasında onlarca dolar ödeme yapmanın anlamı kalmayacak.

Zira, Google eğer Stadia hizmetinde başarılı olursa, oyuncular istedikleri her oyunu sadece basit bir internet bağlantısı ile evlerindeki dev ekran TV’ye yansıtarak oynayabilecekler.

Peki Steam’in bu gelişmeye karşı bir hamlesi olacak mı?

Steam oyunlarını takip eden web sitesi Steam Database şimdi Steam’ın kodları arasında çok ilginç bir detay bulduğunu açıkladı.

Buna göre Steam, oyun yapımcılarına ve diğer ortaklarıan göndermek üzere, “Steam Cloud Gaming Addendum” isimli bir sözleşme hazırlıyor. Detayları belli olmamakla beraber bu sözleşmenin oyunları cloud/bulut üzerinden video streaming ile oynatmayı mümkün kılacağı düşünülüyor.

Yani Steam mevcut oyun kütüphanesini, Stadia benzeri bir sistemle video akışı üzerinden oynatmaya hazırlanıyor.

Bu da dengeleri değiştirecek bir gelişme çünkü Stadia henüz yeni bir platform olarak oyun kütüphanesi zayıf kalırken Steam’in kütüphanesinde onbinlerce oyun bulunuyor.

AnTuTu’ya göre en güçlü telefonlar 2019 Kasım