Sri Lanka’da sosyal medya platformları yasaklandı

Yayın tarihi: 3 Nisan 2022 Pazar 11:15 am - Güncelleme: 3 Nisan 2022 Pazar 11:15 am

Sri Lanka’da ekonomik kriz karşı çıkan sokak eylemlerinin ardından eylemlerin büyümesinin önüne geçmek için hükümet sosyal medya platformlarını engelleme kararı aldı.

Sri Lanka’da ekonomik krizi protesto eden göstericiler, elektrik kesintilerinin 13 saati bulmasının ardından 31 Mart’ta Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın konutu yakınlarında toplanmaya başlamıştı. Göstericiler ve polis arasında çıkan arbedede, 24 polis memuru ve çok sayıda sivil yaralanmış, 54 kişi gözaltına alınmıştı.

GÖSTERİLERİN ARDINDAN OHAL VE YASAK GELDİ

Protestoların önüne geçmek isteyen hükümet önce başkent Kolombo’da daha sonra Batı eyaletinde sokağa çıkma yasağı uyguladı. Gösterileri, “terör eylemi” olarak nitelendiren ve yaşananlardan “aşırılıkçı güçleri” sorumlu tutan Devlet Başkanı Rajapaksa, 1 Nisan’da olağanüstü hal ilan etti.

OHAL ile birlikte sokağa çıkma yasağı ilan edilen ülkede sosyal medya platformlarına da yasak geldi. Sri Lanka’da ülkenin çoğu Youtube, Twitter, Facebook, WhatsApp ve diğer bazı sosyal medya sitelerine gece yarısından beri erişemiyor.

Taliban uyuşturucu ve sarhoşluk veren tüm maddeleri yasakladı