Squid Game’in yaratıcısı ‘Alec Baldwin olayı’nı yorumladı

Yayın tarihi: 11 Kasım 2021 Perşembe 10:07 am - Güncelleme: 11 Kasım 2021 Perşembe 10:07 am

Squid Game dizisinin yaratıcısı Hwang Dong-hyuk, aktör Alec Baldwin‘in film setinde görüntü yönetmenini öldürmesine dair yorum yaptı.

İzlenme rekorları kıran Güney Kore yapımı Squid Game dizisinin yaratıcısı Hwang Dong-hyuk, Rust filminin setinde görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olaya ilişkin konuştu. Variety’ye konuşan Hwang, “Hayatımda hiç gerçek bir mermi görmedim, sadece filmlerde rastladım” dedi.

Silah kontrolü konusunda ABD ile Güney Kore arasındaki farklara değinen Hwang, Squid Game’in setinde bir kurusıkı ustasının bulunduğunu, ancak Güney Kore’de sivillerin silah bulundurmasının yasak olduğunu ve yalnızca polislerin silah bulundurabildiğini belirtti.

Sputnik’te yer alan habere göre, gerçek mermilere o kadar kolay ulaşılamadığını ifade eden Hwang, “Bu yüzden sette güvenlik sorunlarının meydana gelme olasılığı çok çok düşük” ifadelerini kullandı.

Aktör Alec Baldwin, 21 Ekim’de New Mexico eyaletinde ‘Rust’ isimli filmin çekimleri sırasında kullandığı silahla 42 yaşındaki Görüntü Yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne neden olmuş, yaralanan 48 yaşındaki Yönetmen Joel Souza hastaneye kaldırılmıştı.

Alec Baldwin’in sette yaraladığı yönetmen ilk kez konuştu

Alec Baldwin’e kuru sıkı yerine gerçek mermili silah vermişler

Alec Baldwin sessizliğini bozdu