Squid Game Cadılar Bayramı kostümlerini yasaklandı

Yayın tarihi: 1 Kasım 2021 Pazartesi 12:00 pm - Güncelleme: 31 Ekim 2021 Pazar 11:35 am

New York eyaletindeki üç ilkokul, Netflix’in hit dizisi Squid Game yapımının Cadılar Bayramı kostümlerini şiddeti yüceltme korkusuyla yasakladı.

Güney Kore gerilim dizisi Squid Game, ölümcül bir dizi çocuk oyununda büyük bir nakit ödül için yarışan borçlu insanların hikayesini anlatıyor. Dizinin kanlı içeriği bazı okullar tarafından tepki topladı. Dizi kısa sürede dünyada en çok izlenen yapım haline gelse de çocukların olumsuz etkilendiğinden endişe eden veliler mevcut. Bazı okul müdürleri etkinliklerinde SquidGame kıyafetlerinin “uygunsuz” olacağını söylediler. CBS News‘e göre New York’un Fayetteville-Manlius Okul Bölgesi’ndeki okulların, Cadılar Bayramı kıyafetlerini “silah olarak yorumlanabilecek” ve “çok kanlı veya korkutucu” olabilecek öğeler sebebiyle yasakladı.

 Squid Game

 

Öğrencilerin teneffüslerde diziden sahneleri yeniden canlandırdıkları da müdürler tarafından velilere bildirildi. ABD’de, dizi Netflix tarafından olgun izleyiciler için derecelendirildi, bu da gösterinin “17 yaş ve altı için uygun olmayabileceği” anlamına geliyor. Ancak bazı velilerin okulların kostüm yasağından memnun olmadığı bildiriliyor. Bir kadın CBS’ye “Bu bir kostüm. Sadece çocuklarınızın gösteriyi izlemesine izin vermeyin” ifadelerine yer verdi .Başka bir ebeveyn yasağı “zorba” olarak nitelendirdi. Bu ayın başlarında Central Bedfordshire Belediyesi, ebeveynlere çocuklarının “Squid Game dizisinden oyunları kopyalama” tehlikesi konusunda “uyanık” olmalarını söyledi. Görünüşe göre Squid Game ününden hiçbir şey kaybetmiyor.