Sputnik’te bir ayrılık daha! Zafer Arapkirli ile de yollar ayrıldı

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2019 Cuma 7:52 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2019 Cuma 8:26 pm

Radyo Sputnik’te bir ayrılık daha. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptıkları söyleşinin ardından, gazeteciler Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki‘nin programlarına son veren Radyo Sputnik, sabahları yayınlanan Seyr-i Sabah programını sunan gazeteci Zafer Arapkirli ile de yollarını ayırdı.

3 yılı aşkın süredir programı yaptığını belirten Arapkirli Twitter hesabından “RS FM ile buraya kadarmış… Özgürce, onuru ile gazetecilik yapmak isteyene yer mi yok? Mekan mı yok? Görüşürüz” notunu paylaştı.

Cezasız kalmadı: Davutoğlu’nu konuk eden Yavuz Oğhan’ın programı yayından kaldırıldı

Arapkirli, “RS FM ile buraya kadarmış. 3 yılı aşkın bir süredir her sabah 07.00-09.00 arası sizlerle SEYR-İ SABAH eylediğimiz @rsfm978 ile yollarımızın ayrıldığını, ben de duyurmak isterim. Özgürce, onuru ile gazetecilik-yayıncılık yapmak isteyene yer mi yok? Mekan mı yok? Görüşürüz.” diyerek dinleyicilerine veda etti.

Zafer Arapkirli: Rahatsız olduklarını sık sık belirtiyorlardı

T24’e konuşan Zafer Arapkirli, “Bir format değişikliğine gidiyoruz” açıklaması yapılınca durumu anladığını ve istifa ettiğini belirterek şöyle konuştu: Sputnik Türkiye’nin Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe beni telefonla arayarak çağırdı. Gidişatı anladığım için ben doğrudan patronla görüştüm. “Bir format değişikliğine gidiyoruz” açıklaması yapılınca durumu anladım ve istifa ettim. Zaten benim programımın içeriği hep muhalifti. Rahatsız olduklarını sık sık belirtiyorlardı. Şaşırmadım. SETA raporunda da zaten rahatsızlıklar dile getirilmişti.”

Zafer Arapkirli, programının sonlandırıldığını duyurduğu mesajından önce RS FM tarafından işlerine son verilen 3 gazeteciyle ilgili, “RS FM’in bugün gelmiş olduğu prestijli konumda en büyük katkılardan birine sahip olan sevgili meslektaşım @yavuzoghan’ın 2 programının da kaldırıldığını üzüntü ile öğrendim. Özgür, yani gerçek gazeteciliğin önemli bir kaybının ilanıdır” demişti.

“Şaşırmadım”

Konuyla ilgili Cumhuriyet’e konuşan Arapkirli, karara şaşırmadığını hatta böyle bir kararı beklediğini belirtti. “Gazetecilik suç değildir” diyen Arapkirli, “SETA isimli odağın bizleri ve pek çok başka bağımsız gazeteciyi-yayıncıyı hedef gösteren karanlık raporu bu tür çıkışların habercisi gibiydi” ifadesini kullandı. Arapkirli’nin açıklaması şöyle:

“Şaşırmadım, hatta bekliyordum. Çünkü yaptığımız özgür ve cesur habercilik nedeniyle gerek benim gerek Yavuz Oğan’ın programına ilişkin kuruma baskı yapılıyor olabileceğini tahmin ediyorduk. En son olarak SETA isimli odağın bizleri ve pek çok başka bağımsız gazeteciyi-yayıncıyı hedef gösteren karanlık raporu bu tür çıkışların habercisi gibiydi. Bizlerin hedef gösterildiği bu rapor da dahil olmak üzere iktidar yanlısı odakların zaten rahatsız olduğunu biliyorduk. O nedenle RS FM ile yollarımızın ayrılması beni şaşırtmadı”

Bugüne kadar bizleri dinleyerek ve olumlu olumsuz görüşlerini paylaşarak destek olan tüm dinleyicilerimize teşekkür ediyorum. Gazetecilik suç değildir, habercilik suç değildir. Kamuoyunu bilgilendirmeye ve özgürce yorumlarımızla haberdar etmeye nasıl olsa başka bir yerde devam ederiz. Cumhuriyet gazetesindeki yazılarımı ve sosyal medya paylaşımlarını takip edenler de beni bu özelliğimle tanır”