Rusya’dan flaş açıklama: Sputnik V aşısı mutasyon geçirmiş koronavirüse karşı etkili olacak mı?

Yayın tarihi: 21 Aralık 2020 Pazartesi 11:05 pm - Güncelleme: 21 Aralık 2020 Pazartesi 11:12 pm

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Başkanı Kirill Dmitriyev, Sputnik V aşısının İngiltere’de ortaya çıkan dahil olmak üzere tüm koronavirüs mutasyonlarına karşı etkili olacağını söyledi.

Yeni tip koronavirüste tespit edilen ve daha hızlı yayılmasına neden olan mutasyon dünya genelinde panik yaratırken aşılara ilişkin açıklamalar da gelmeye devam ediyor.

Son olarak Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) Başkanı Kirill Dmitriyev, Gamaleya Araştırma Merkezi tarafından yeni tip koronavirüse karşı geliştirilen Sputnik V aşısının, virüsün İngiltere’de ortaya çıkan mutasyonuna karşı etkili olacağını duyurdu.

Sputnik Türkiye’nin aktardığına göre; Rossiya 1 televizyonuna konuşan Dmitriyev, şu ifadeleri kullandı:

“Sputnik V, İngiltere’de ortaya çıkan dahil tüm koronavirüs mutasyonlarına karşı etkili olacak. Bu, Gamaleya Araştırma Merkezi ile değerlendirmelerimize dayanıyor. Sputnik V’nin önceki modifikasyonlarla, S-protein ile, ki bu koronavirüs iğnesini kodlayan protein, bunlarla çok iyi ve kaliteli bir şekilde baş ettiğini gördük. Bu nedenle ön analiz, Sputnik V’nin bu mutasyona ve diğer mutasyonlara karşı da etkili olacağını doğruluyor”