Spotify’a yeni zam yolda

Yayın tarihi: 4 Nisan 2024 Perşembe 11:22 am - Güncelleme: 4 Nisan 2024 Perşembe 11:22 am

Çevrimiçi müzik uygulaması Spotify’ın global bir zam kararı aldığı öğrenildi. Yakın bir zamanda abonelik ücretlerinin 1 ila 2 dolar arasında artması bekleniyor. Söz konusu zam kararının Türkiye abonelik ücretlerine ne kadar yansıyacağı ise henüz bilinmiyor.

Çevrim içi müzik pazarının en büyük platformu olan Spotify, yakın bir zamanda abonelik ücretlerine zam yapmaya hazırlanıyor. Yeni zamlarla birlikte abonelik ücretlerinin 1 ila 2 dolar arasında artması bekleniyor.

Spotify, global olarak bir yıl için ikinci kez abonelik fiyatlarını artırmayı planlıyor. Planlanan fiyat artışının arkasında ise müzik akış hizmetine eklenen sesli kitap maliyetini karşılamak olduğu belirtiliyor. Şirket sesli kitap hizmetinin olmadığı daha uygun fiyatlı yeni bir abonelik planı da hazırlayacak.

MALİYET ARTTI

Donanım Haber’in aktardığı bilgiye göre; Spotify, müzik aboneliği hizmetine ücretsiz olarak 15 saatlik sesli kitap akışı eklemişti ve görünüşe göre bunun maliyetini karşılamak için dünya genelinde abonelik fiyatları 1 ila 2 dolar arasında zamlanacak. Nisan ayı sonuna kadar aralarında İngiltere, Avustralya ve Pakistan’ın da bulunduğu beş ülkede fiyatların yükseleceği belirtiliyor. Bu yılın ilerleyen dönemlerinde ABD’deki Spotify aboneleri de dahil olmak üzere fiyat artışları diğer pazarlara da yansıtılacak.

Fiyat artışlarıyla birlikte Spotify, premium planın mevcut 11 dolarlık aylık fiyatı karşılığında sadece müzik ve podcast’ler sunacak yeni bir temel katman sunacağını söyledi. Bu planda sesli kitaplar olmayacak ve bu plandaki kullanıcılar sesli kitaplar için ödeme yapacak.

AYNI YIL İÇİNDE İKİNCİ ZAM OLACAK

Öte yandan bu fiyat artışı Spotify’ın bir yıl içinde yaptığı ikinci zam olacak. Popüler akış hizmeti 2011’den 2023’e kadar global ölçekte hiç fiyat artışı yapmamıştı. Hem Apple Music hem de Spotify geçen yazdan bu yana aylık bireysel plan için 10.99 dolar ücret alıyor. Ancak Apple Music’te sesli kitap seçeneği yer almıyor. Spotify’ın “hifi” planını ne zaman yayınlayacağına dair ise halen henüz bir bilgi yok.

Fiyat artışının Türkiye’ye ne zaman ve ne kadar miktarda yansıyacağı da şimdilik belirsiz durumda.

Türkiye’de güncel Spotify Premium fiyatları şöyle:

-Premium Bireysel: 59,99 TL/Ay

-Premium Öğrenci: 32,99 TL/Ay

-Premium Duo: 79,99 TL/Ay

-Premium Aile: 99,99 TL/Ay

Spotify YouTube’a benzer özellik için kolları sıvadı

Kaynak: TELE1