Spotify uzun yolculuklar için vazgeçilmez olmak istiyor

Yayın tarihi: 19 Kasım 2019 Salı 3:50 pm - Güncelleme: 19 Kasım 2019 Salı 3:50 pm

Özel çalma listeleri denilince akla ilk gelen platformlardan Spotify uzun yolculuklar için yeni bir deneme yapıyor. Şirket kullanıcılarına çok daha keyifli ve kişisel bir hizmet sunmak istiyor. İşte Spotify ile ilgili önemli haberimizin detayları.

Seyahat edildiği sırada özel çalma listelerinin hazırlandığı servise “soundtrack your ride” denilecek. Kuruluş tarafından özel olarak geliştirilen bu sistem sayesinde gideceğiniz mesafe ölçülecek ve mevcut saate göre şarkı listesi hazırlanacak. Spotify sırf bunu sağlayabilmek için Google Haritalar ile ortaklık kurdu.

Platform tarafından geliştirilen bu yeni sistem bazı aşamalardan oluşuyor. Öncelikli olarak şirket sizlere 5 soru soruyor. Bunun hemen ardından yolculuğun kimlerle yapıldığını söylüyorsunuz.

Diğer aşamalarda ise hoşlandığınız müzikler gibi bazı bilgiler vermeniz gerekiyor. Ayrıca son olarak seyahat ederken tercih edeceğiniz yegane şarkı cevabını da ifade etmeniz şart. Böylece Spotify sizler için son derece uygun bir çalma listesi hazırlıyor. Gelen bilgilere göre çalma listesinde sorulan soruların cevapları sadece 6 seçenekten oluşuyor.

Yapılan testlerde 50 saati aşkın yolculuklarda bile Spotify tarafından başarılı bir şekilde çalma listesi hazırlandığı görüldü. Böylece kusursuz bir yolculuğun da önü açılmış oldu. Bu sistem şimdilik sadece ABD’ye çalışıyor.

İlerleyen zamanlarda Türkiye gibi dünyanın diğer ülkelerine de bu özellik getirilecek. Sizce Spotify böyle bir özelliği getirerek avantajlı konuma geçebilecek mi?

Oppo Reno2 inceleme. Toplamda 5 kamera!