Spotify ücretli podcast uygulaması 33 yeni pazarda kullanıma sunuluyor

Yayın tarihi: 19 Kasım 2021 Cuma 10:00 am - Güncelleme: 18 Kasım 2021 Perşembe 6:21 pm

Spotify ücretli podcast aboneliklerini denemek için artık ABD’de yaşamak zorunda değilsiniz. Spotify ve Anchor, Podcast Aboneliklerini önümüzdeki hafta 33 yeni pazarda kullanıma sunuyor.

Spotify ücretli podcastler uygulaması bugün itibariyle Birleşik Krallık, Avustralya ve Hong Kong dahil olmak üzere toplam 29 pazara erişim sağlandı. Avusturya, Kanada, Fransa ve Almanya’daki dinleyicilerin 22 Kasım’a kadar beklemesi gerekecek.

Sistem aynı kalacak. Podcast’ler, özel veya reklamsız bölümlerin kilidini açmak için ekstra ücret alabilecek, erken erişim sunabilecek ve ödeme yapmak isteyen dinleyicilere başka avantajlar da önerebilecek. Yapımcılar, 2023‘e kadar temel işlem ücretlerinden elde edilen tüm geliri bir kenara bırakırken, Spotify daha sonra yüzde beş kesinti yapacak.

 

Bu muhtemelen gecikmiş bir hamle. Apple, Mayıs ayında Podcasts uygulamasına ücretli abonelikler ekledi ve bunları 170 ülke ve bölgede kullanıma sundu. Spotify, ücretli bir seçeneğinin olmadığı alanlarda müşterileri etkili bir şekilde Apple’a teslim ediyordu. Bu ücretli üyeliklerin büyük bir gelir akışını temsil ettiği henüz belli olmasa da, Spotify herhangi bir risk almak istememiş olabilir. Podcast son yıllarda oldukça popüler hale geldiği için platformun bu hamlesi mantıklı diyebiliriz. İçerik üreticiler para kazanacakları platformları tercih ettiklerinden podcast üreticileri ücretli bir şekilde programlarını artık Spotify’ın uygulamasını kullanarak da sunabilecek. Ücretli podcastler artık hem Apple’da hem de Spotify’da olduğu için kullancılar açısından da çeşitlilik artacaktır.

İklim değişikliği intihara sürüklüyor: Yeni bilimsel araştırmalar